DSC_4686 (Small)CH Poli a intrat în criză de puncte, după primele două eșecuri legate din acest sezon, cel de la Vaslui și cel de acasă, cu HC Odorhei. Deși ambele partide au fost pierdute la diferențe minime, alb-violeții sunt obligați să învingă la Târgu Jiu, mai ales că localnica Energia nu traversează nici ea o perioadă prea fastă, ocupând penultimul loc în clasament, cu doar trei puncte acumulate.

Eșecurile la limită cu HC Vaslui și HC Odorhei îi obligă pe handbaliștii de la CH Poli să revină cu toate cele trei puncte de la Târgu Jiu.

„Pentru noi toate meciurile sunt dificile. S-a văzut că în primele etape am jucat de la egal la egal cu echipele pe care le-am întâlnit, fie în deplasare, fie acasă. Din păcate pentru noi, nu am câștigat. Sper ca sâmbătă, la Târgu Jiu, să bifăm prima victorie. Ne-o dorim cu toții. Suntem un pic triști după meciul cu Odorheiul, dar moralul e bun. Ne-am propus ca, din cele trei meciuri care urmează (n.r. – deplasare Târgu Jiu – acasă Steaua – deplasare Constanța), să luăm șase puncte. Aceasta a fost discuția mea cu băieții după meciul cu Odorhei. I-am încurajat, să treacă peste acest moment”, a declarat antrenorul alb-violeților, Constantin Ștefan.

Nici la gruparea gorjeană situația nu este una roză, Energia clasându-se pe penultima poziție în Liga Națională, cu un singur succes obținut în acest sezon, în fața Stelei, în runda a cincea. În urma startului dezamăgitor de sezon, scaunul antrenorului Liviu Andrieș începe să se clatine serios. „Târgu Jiu e o echipă valoroasă, dar și ea în criză de puncte. Nu doresc nimănui să fie demis, dar asta este situația. Antrenorii răspund de rezultate, iar dacă treaba nu merge bine, ei sunt scoși vinovați. Nu mi se pare prea corect, pentru că și Liviu Andrieș are o echipă nouă, iar în două luni de zile e greu să creezi un angrenaj care să dea și roade. Din păcate, când conducătorii nu au răbdare, iau decizii pripite”, a comentat Constantin Ștefan.

Tehnicianul „studenților” nu are indisponibilități din punct de vedere medical pentru partida de la Târgu Jiu. Chiar și așa, Poli nu se va putea baza în continuare pe Iulian Halcă, jucător pentru care bănățenii se luptă la FRH cu HCM Constanța, clubul formator al acestuia, care acum îl cere înapoi. „Încă nu s-a rezolvat situația lui, s-a amânat. Momentan nu ne gândim la problema cu Halcă, ci la meciul de la Târgu Jiu”, s-a limitat să spună Constantin Ștefan.

Partida Energia Târgu Jiu – CH Poli Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 13.

Leave a Reply