CH Poli, al treilea eșec la limită consecutiv: 25-26 la Odorheiu Secuiesc

12241598_560418917456845_7146965049941654460_nCH Poli nu scapă de seria ghinioanelor. După eșecul la un gol din derby-ul Banatului, de la Reșița și înfrângerea cu Dinamo, dintr-o aruncare cu zid executată după scurgerea timpului regulamentar, a urmat un nou rezultat negativ, conturat în secvențele de final. Alb-violeții au pierdut dramatic în deplasare cu HC Odorhei, scor 25-26, după ce la mijlocul reprizei secunde aveau un avans de patru goluri.

Începutul meciului a fost echilibrat la Odorheiu Secuiesc. Gazdele au condus la cel mult un gol diferență până în minutul 7. Apoi, elevii ex-polistului Vlad Caba au început să se distanțeze, ajungând la un ecart de patru goluri în minutul 17, 10-6. Până șa pauză, Poli a reușit să mai reducă din handicap, care a fost de doar două lungimi după prima repriză: 16-14 pentru Odorhei.

Startul reprizei secunde a aparținut însă în totalitate poliștilor, care au egalat la 16 în minutul 33, iar apoi au preluat în premieră conducerea la faza următoare. Celor de la HC Odorhei le-au trebuit aproape șapte minute pentru a înscrie primul gol în repriza secundă. Chiar și așa, tot CH Poli a rămas la timonă, reușind să se distanțeze la rându-i la patru goluri în minutul 45, când era 22-18 pentru alb-violeți. A fost rândul formației lui Pero Milosevic să înregistreze o cădere bruscă în joc. Odorheiul a egalat la 22 în minutul 53, însă pe final tot Poli a intrat în avantaj, la diferențe de câte un gol.

Ultimele două minute au scris însă istoria partidei. Demis Grigoraș a readus-o pe Poli în avantaj în minutul 58, 25-24, fază la care portarul gazdelor, Jokanovic, face un gest necugetat, punându-i mâna în gât tânărului inter timișorean. Deși brigada de arbitri s-a îndreptat glonț către goalkeeperul formației din Odorhei, nu a luat nicio decizie împotriva acestuia. Gazdele au reușit apoi să întoarcă scorul la 26-25, dar Poli mai avea timp de un atac. Mingea a ajuns în extrema dreaptă, la Marko Lasica, care n-a putut marca singur cu Jokanovic, amintind de șirul incredibil de ratări asemănătoare din meciul de joia trecută, cu Dinamo. S-a încheiat 26-25 pentru HC Odorhei, iar Vlad Caba răsuflă ușurat, după unul dintre cele mai dificile meciuri pe care le-a avut în ultimii ani în acea sală împotriva echipei la care s-a consacrat ca jucător și antrenor.

Principalii marcatori ai lui CH Poli au gost Demis Grigoraș și Mihai Timofte, ambii cu câte 7 goluri, urmați de Fenici 5, Chikovani 3, L. Ștefan 1 și Lasica 1. De partea cealaltă, Odorheiul a marcat cel mai mult prin Ghiță, Bogunovic și Mihalcea, toți cu câte 4 reușite.

About Gabriel Toth

Leave a Reply