CFR Timișoara, ținută în șah de Șag la Gara Mare


CFR Timișoara a salvat un punct în minutele de prelungire, în fața Timișului Șag, grupare în fața căreia pornea cu prima șansă. Oaspeții, pregătiți de Adrian Ianoșev, au condus cu 2-1, însă o deviere nefericită, la un șut al lui Ițu a făcut ca trupa de pe malul Timișului să se mulțumească doar cu un punct la Gara Mare.

CFR Timișoara s-a urnit greu în acest retur. Cu un lot mult întinerit față de prima parte a campionatului, în care au fost promovați mai mulți juniori din generația 1997 a clubului, feroviarii s-au chinuit în prima etapă la codașa FC Deta, pe care au învins-o cu 1-0, iar astăzi s-au zbătut până în ultimul minut al prelungirilor pentru un punct cu o altă formație din zona minată a clasamentului, Timișul Șag.

Oaspeții au început mai bine la Gara Mare, CFR-ul trecând rareori centrul terenului în primele 20 de minute. Ciobanu, pe contraatac, a tras primul semnal de larmă la poarta lui Rain în minutul 16, însă a greșit de puțin ținta. Costea a irosit o șansă uriașă, patru minute mai târziu, trimițând pe lângă de la 5 metri.

Contrar cursului jocului, CFR-ul a deschis scorul, în minutul 25. Portarul Șagului, Dubou, a ieșit la o lansare greșită către Ițu, însă a luftat, în tentativa de degajare, lăsându-l pe atacantul „leoparzilor” singur cu poarta goală. Avantajul alb-vișiniilor n-a durat însă decât cinci minute, Ciobanu întorcând mingea în centru, la o bâlbâială a apărării gazdelor, de unde Vicea a scuturat plasa.

Prima ocazie mare a părții secunde a aparținut tot Șagului, Ionuț șutând cu sete în bară, de la 12 metri lateral dreapta. Un minut mai târziu, trupa lui Adrian Ianoșev a preluat în cele din urmă conducerea, grație lui Foldi, care a profitat de o greșeală a lui Oberșterescu, l-a depășit și pe Rain și a înscris în poarta goală.

Finalul le-a aparținut „leoparzilor”, care au forțat egalarea, mai ales în condițiile în care mijlocașul Șagului, Iulian Munteanu, a văzut al doilea galben în minutul 68. Fundașul stânga Zele, apărut la finalizare tocmai din dreapta, a trimis în bară, cu un șut din unghi, în minutul 71. Același Zele a punctat în minutul 88, din lovitură liberă, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, unul dintre fotbaliștii CFR-ului aflându-se pe traiectoria balonului.

Golul izbăvitor a venit în cele din urmă pentru „leoparzi” în prelungiri. Ițu a tras, nu foarte hotărât, de la 20 de metri, însă un fundaș al Șagului s-a interpus și a deviat balonul, suficent încât să-și deruteze colegul dintre buturi.

CFR Timișoara (antrenor Andrei Pobega): Rain – Neamțu, Soare, D. Oberșterescu, Brânzan, Zele, Domșa, Crișan, Rogojinaru, Iorgovan, Ițu. Au mai intrat Parfenie, Năstase și Popa.

Timișul Șag (antrenor Adrian Ianoșev): Dubou – Vicea, Coțofan, Taut, Robotă, Mititelu, Munteanu, Ionuț, Costea, Ciobanu, Foldi. Au mai intrat Indic și Iapă.

În această rundă, niciuna dintre reprezentantele Timișoarei din Liga a IV-a n-a reușit să învingă. Cu toate acestea, trebuie remarcat rezultatul reușit de Auto, 2-2 pe terenul ocupantei locului 2, Pobeda Dudeștii Vechi. Într-o altă partidă, Avântul Bobda, grupare mutată în iarnă la Timișoara, a fost învinsă cu 0-3, în deplasare, de Banatul Nerău.

About Gabriel Toth

Leave a Reply