CFR Timişoara se întoarce cu un punct de la Racoviţa

8

CFR Timişoara a reuşit să aducă primele puncte externe din actualul sezon, pe terenul “vedetei” acestei săptămâni, Progresul Racoviţa. Formaţia gazdă anunţase că aruncă prosopul joi, în jurul prânzului, dar peste câteva ore s-a răzgândit, spunând că va continua competiţia. O situaţie confuză, dar care nu l-a afectat pe antrenorul “leoparzilor”, Andrei Pobega, care aflase toată povestea abia după încheierea ei.

CFR Timişoara bifează primul rezultat pozitiv din deplasare, după o primă repriză spectaculoasă la Racoviţa, urmată de o a doua fadă. “Leoparzii” s-au văzut conduşi prin golul lui Alin Nanu, dar au reuşit să restabilească egalitatea prin Crişan. Gazdele au preluat din nou conducerea, dar gruparea alb-vişinie a punctat din nou, prin golgheterul Sergiu Iorgovan, ajuns la cota 10 în acest sezon. Experimentatul Şuleap a adus formaţia timişoreană pentru prima oară în avantaj, dar pe finalul primei părţi, Racoviţa a restabilit echilibrul de pe tabelă prin Mircea Şchiopu.

“În mare sunt mulţumit, în special de prima repriză. În partea a doua, n-am mai reuşit decât o ocazie importantă, prin Iorgovan, în vreme ce gazdele au avut o bară, plus încă o oportunitate bună. Totuşi, toate cele trei goluri le-am luat pe greşeli personale şi pe faze trase la indigo, centrare de pe stânga, reluare din careu, cu capul”, ne-a declarat Andrei Pobega.

Antrenorul CFR-ului spune că nu l-a încurcat deloc joaca de-a retrasul a Racoviţei, el mărturisind că a aflat întreaga poveste abia după ce primarul Ioan Nanu a comunicat AJF-ului că va continua în cele din urmă competiţia. “Nu ne-a încurcat absolut deloc această situaţie. Eu nici n-am ştiut ce s-a întâmplat, abia după ce ei au anunţat că se reînscriu m-a sunat nea Titi (n.r. – Nedela) să îmi povestească. Sincer, nici nu m-a interesat această problemă, deoarece noi eram pregătiţi, indiferent de situaţie, programul de antrenamente nefiind afectat”, ne-a mai spus Pobega,

CFR Timişoara a abordat meciul de astăzi, de la Racoviţa, în formula Rain – Rus, Oberşterescu, Hriţcan, Livădaru, Baidoc, Şuleap, Berar, Parfenie, Crişan, Iorgovan. Au mai intrat Domşa, Ciobanu şi Popa. Pe banca de rezerve a rămas atacantul Iulian Vântură, nerefăcut complet după o accidentare. “El mi-a spus că poate juca, dar am hotărât să nu îl forţez, nu am vrut să risc”, ne-a edificat Andrei Pobega.

Pentru CFR Timişoara urmează etapa viitoare un duel de tradiţie, cu Unirea Sânnicolau Mare, cele două echipe întâlnindu-se în liga secundă, la mijlocul deceniului trecut. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 11, la Gara Mare.

About Gabriel Toth