CFR Timișoara și-a prezentat în această după-amiază lotul cu care va aborda viitoarea ediție a Diviziei D. Cu această ocazie, „leoparzii” au disputat un amical cu prietenii de la ZAK Kikinda, cele două echipe colaborând încă din perioada interbelică.

Echipele feroviare din Timișoara și Kikinda colaborează încă din primii ani de la înființare. Gruparea sârbă s-a fondat în 1931, iar doi ani mai târziu a luat naștere și CFR-ul. De atunci, din 1933, a început prietenia fotbalistică dintre cele două grupări, renăscută, după mulți ani, vara trecută.

În urmă cu un an, „leoparzii” răspundeau invitației sârbilor la sărbătorirea a 80 de ani de la înființarea clubului ZAK. Acum, alb-vișiniii le-au întors invitația, cu ocazia prezentării lotului cu care vor aborda sezonul viitor.

„Această colaborare e foarte veche, primele meciuri s-au jucat înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Cea mai puternică legătură dintre noi și CFR Timișoara e statutul de echipă feroviară. Le mulțumim celor de la CFR că ne-au invitat astăzi aici și considerăm că această întâlnire va reprezenta un nou început pentru a ne continua colaborarea și pe viitor. Până la urmă suntem vecini, suntem bănățeni și e firesc ca această colaborare să existe”, a declarat președintele celor de la ZAK, Miroslav Panic.

„Aș vrea să le mulțumesc colaboratorilor noștri din Serbia pentru că au dat curs invitației noastre. Le mulțumim și pentru colaborarea pe care o avem de ani de zile și pe care ne dorim să o menținem”, a declarat și antrenorul alb-vișiniilor, Alin Ionescu.

Deși s-a disputat pe o căldură insuportabilă, meciul a fost unul destul de disputat. Marile ocazii au aparținut timișorenilor, care au irosit cu seninătate câteva șanse bune. Gazdele au deschis scorul în minutul 40, prin Iorgovan, cel care a reluat din fața porții goale, la capătul unei faze create de Parfenie și continuată foarte bine de Ungur. Sârbii s-au apropiat la rândul lor destul de periculos de poarta „leoparzilor”, defensiva trupei lui Alin Ionescu nefiind încă suficient de sudată. Pe fondul nesincronizărilor din apărare a venit și golul egalizator, din minutul 57. S-a încheiat 1-1, la fel ca și anul trecut, astfel că la final nimeni nu a avut motive de supărare.

CFR a evoluat astăzi în următoarea formulă: Toma – Soare, S. Oberșterescu, D. Oberșterescu, Zele – Neamțu, Parfenie (cpt.), Crișan, Bonda – Iorgovan, Ungur. Au mai intrat Mercescu – Lupancu, Năstase, Livădaru, Ițu, Stiopu, Baidoc, Hrițcan și Cornu

Reprezentanții echipei din cel de-al șaselea eșalon sârbesc au fost impresionați de primirea care le-a fost făcută, spunând că ar dori să întărească și mai mult relațiile dintre cele două cluburi. Într-o primă fază, timișorenii au fost invitați, peste două săptămâni, să ia parte la un turneu de juniori organizat la Kikinda, președintele Constantin Nedela promițând că va face tot posibilul să trimită în Serbia cel puțin o grupă.

De asemenea, conducerea „leoparzilor” le-a făcut încă de pe acum sârbilor invitația pentru vara anului viitor, atunci când CFR Timișoara serbează 80 de ani de activitate.

Întăriri de la Poli

Din această vară, se pregătesc cu CFR patru dintre poliștii care au încheiat în acest an junioratul: Sorin Oberșterescu, Eusebiu Neamțu, Eduard Zele și Denis Lupancu. Dacă primii doi sunt deja rezolvați de către CFR-iști, Zele și Lupancu se află încă sub contract cu Marian Iancu, negocierea cu șeful BKP nefiind tocmai floare la ureche. Totuși, conducerea feroviarilor speră să rezolve situația celor doi până la mijlocul săptămânii viitoare.

Lot întinerit pentru feroviari

CFR Timișoara va ataca sezonul viitor cu un lot mult întinerit față de cel din sezonul trecut. „Leoparzii” își propun ca pe acest schelet să construiască o echipă care în maximum doi ani să promoveze în Liga a III-a. „Avem o echipă tânără, cu o medie de vârstă sub 20 de ani. Aproape toți jucătorii care au venit în această vară au sub 20 de ani. Excepție face Crișan, care e născut în 1991. Vrem să punem bazele unei echipe solide, iar anul următor să încercăm promovarea. Anul acesta încercăm doar să formăm o echipă bună, dar dacă vom fi acolo în față, firește, nu ne vom da la o parte”, a declarat antrenorul Alin Ionescu.

Leave a Reply