Cătălin Fercu, spre AVIVA Premiership: „Transferul la Saracens îmi dă o mare încredere în mine”

fercu saracensRCM Timișoara continuă să exporte la cel mai înalt nivel. După transferul lui Horațiu Pungea la formația galeză Llanelli Scarlets (actualmente evoluează în Pro12, la Lyon), a venit rândul lui Cătălin Fercu să facă pasul spre unul dintre cele mai puternice campionate europene. Fundașul care a cucerit două titluri de campion în tricoul Timișoarei va evolua la Saracens, club partener cu galben-albaștri.

RCM Timișoara și-a luat astăzi adio de la Cătălin Fercu, după patru sezoane petrecute în tricoul galben-albastru. Fundașul în vârstă de 28 de ani s-a transferat în Anglia la Saracens, club partener cu cel din Timișoara începând cu primăvara acestui an.

„Pe Cătălin îl consider ca un membru al familiei mele. A fost descoperit de domnul Soporan, cel ce l-a învățat primii pași în rugby, dar care i-a îndrumat și primii pași în viață. E un om care nu numai îi antrenează pe tinerii rugbyști, ci îi și educă. Cariera lui a fost influențată și de Ovidiu Șerban, antrenorul său de la Arad, care l-a trecut pe postul de fundaș. Discutam cu Edward Griffiths (n.r. director executiv al Saracens) și spuneam că pot face un pariu că, în curând, Fercu va prinde primul XV al lui Saracens. Îi doresc mult succes, să fie ferit de accidentări și să știe că oricând va fi bine primit în casa noastră”, a declarat finanțatorul clubului timișorean, Dan Dinu.

La râmdul său, Cătălin Fercu e încântat de această șansă, de a evolua la cel mai înalt nivel al rugby-ului de pe Bătrânul continent. „Acest transfer îmi dă foarte mare încredere în mine. Saracens e o echipă profesionistă din toate punctele de vedere șisunt conștient că trebuie să muncesc de două ori mai mult să mă integrez cât mai repede și să prind primul XV”, a spus Fercu.

Fundașul în vârstă de 28 de ani a petrecut patru sezoane la Timișoara, perioadă în care a câștigat singurele sale titluri de campion al României.

„Cel mai frumos moment a fost atunci când am ieșit pentru prima oară campioni. Eu mai jucasem două finale, una cu Arad și alta cu Steaua, ambele pierdute. N-am mai vrut să retrăiesc și cu Timișoara acele momente”, a mai spus Fercu.

Cătălin Fercu a semnat cu Saracens un contract valabil pentru un sezon. Colaborarea dintre clubul timișorean și cel din Albion va continua, finanțatorul Dan Dinu neexcluzând și varianta unor schimburi de jucători în viitorul apropiat. Mai mult, din 2015, formația bănățeană se va numi RCM UVT Saracens Timișoara, urmând a-și schimba și sigla, care va marca, la rândul ei, parteneriatul dintre cele două cluburi.

About Gabriel Toth

Leave a Reply