Cătălin Bădăuță nu concepe decât victoria la Buftea: „Nu m-ar mulțumi un egal”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Fotbaliștii Politehnicii Timișoara pornesc în această dimineață spre Buftea, acolo unde sâmbătă vor disputa unul dintre cele mai importante meciuri ale returului. Întâlnirea cu „lanterna” Metalul Reșița, aflată în acest moment la opt puncte în urma alb-violeților, ar putea șterge o bună parte din grijile legate de menținerea în „B”. Chiar dacă, din punct de vedere teoretic, o remiză în Ilfov ar fi tot în avantajul timișorenilor, „Băieții în Ghete” sunt hotărâți să pună mâna pe toate punctele puse în joc. E și cazul lui Cătălin Bădăuță, golgheterul sezonului trecut, care a început în forță sezonul de primăvară.

„E un meci destul de dificil, după părerea mea. Trebuie să fim foarte concentrați și să mergem la Buftea pentru a lua toate cele trei puncte. Asta e clar, mergem acolo să câștigăm”, a declarat Bădăuță, atacantul polist neluând în calcul varianta unei remize în Ilfov: „Nu, pe mine personal nu m-ar mulțumi un egal. Și cred că pe niciunul dintre colegii mei. Mergem acolo să luăm trei puncte și sunt convins că vom reuși”.

Cătălin Bădăuță pune că el și colegii săi nu trebuie să se lase păcăliți de prestația modestă a Metalului din meciul de luni, de la Șiria, încheiat cu victoria la patru goluri diferență a UTA-ei.

„Am văzut meciul lor cu UTA, dar știți cum e, fiecare meci e diferit. Faptul că au pierdut cu 4-0, nu înseamnă că meciul e câștigat dinainte. Nu trebuie să ne gândim că avem o partidă ușoară, nu va fi deloc așa. Va trebui să alergăm, să muncim și să ne întoarcem cu cele trei puncte, pentru a nu mai avea emoții. Oricum, din punctul meu de vedere nu cred că se pune problema retrogradării, dar ne-am dori să mai urcăm în clasament. Nu vrem să terminăm penultimii sau antepenultimii… echipele de deasupra noastră sunt destul de aproape ca punctaj și avem șansa să mai urcăm”, a afirmat Bădăuță.

Politehnica a început bine sezonul de primăvară, din perspectiva jocului prestat, care se prezintă la un nivel mai ridicat decât cel din toamnă. Totuși, alb-violeții nu s-au ales decât cu două puncte din meciurile cu Foresta Suceava și Dacia Unirea Brăila, deși au avut ocazii mai multe și mai importante în ambele partide.

„Am avut două meciuri bune, dar din păcate nu am reușit să obținem măcar o victorie. Cred că am fi meritat mai mult din aceste meciuri. Important e că am reușit să eliminăm din greșelile făcute la începutul campionatului, suntem mult mai maturi decât în tur, iar aceste lucruri ne dau încredere. Sperăm să vină și victoriile”, spune Cătălin Bădăuță.

Atacantul în vârstă de 26 de ani a marcat câte un gol în ambele partide disputate de timișoreni în această primăvară însă a și irosit alte ocazii importante, care ar fi putut îmbogăți zestrea de puncte a echipei sale. Cătălin Bădăuță speră însă ca returul să fie din nou momentul „exploziei” sale, așa cum s-a întâmplat în sezonul trecut din Liga a III-a, când a marcat 14 goluri în partea a doua a campionatului, după ce în tur se întâlnise doar de două ori cu golul.

„Eu în retur marchez mai mult, atunci e perioada mea de revenire. Lăsând gluma la o parte, am început într-adevăr bine returu, aș fi putut marca chiar mai mult decât aceste două goluri. Dar cel mai important e să vină victoriile, iar atât eu, cât și Blănaru să înscriem cât mai multe goluri și să aducem puncte”, a afirmat Bădăuță.

Vârful alb-violeților a comentat și situația bizară a echipelor de ligă secundă, care au început să colinde țara în lung și-n lat nu doar în deplasări, ci și pentru meciurile considerate pe teren propriu. E și cazul echipei Metalul, care a „călătorit” în decurs de o jumătate de an pe traseul Reșița – Snagov – Buftea.

„Noi mergem să jucăm acolo unde trebuie și atât… Acestea sunt chestiuni care nu ar trebui să ne preocupe pe noi, sunt alții care se ocupă de ele. Alții se ocupă de schimbări de denumire, de mutări… ați văzut că și UTA a fost nevoită să se mute la Șiria. Asta e situația, mergem acolo și încercăm să jucăm cât mai bine”, a conchis Bădăuță.

Partida Metalul Reșița – Politehnica Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul Centrului FRF din Buftea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply