„Căpitanul inimilor” s-a întors acasă: „Nu aveam cum să refuz această propunere”

shone markovicNenad Markovic a revenit la Timișoara, orașul de care și-a legat o mare parte a carierei de jucător. A activat la ELBA (transformată ulterior în BC Timișoara) timp de șase ani, între 2006 și 2012. A fost căpitanul celei mai frumoase generații pe care a avut-o baschetul timișorean în ultimele decenii, cea care ajungea în finala Ligii Naționale în 2009 și cucerea Cupa României în 2010. În această vară, a împlinit 35 de ani și și-a spus că e momentul să pună punct carierei de jucător și să facă pasul spre antrenorat. Iar prima experiență din postura de tehnician o va avea, unde altundeva, decât la Timișoara. Din sezonul 2015/2016, „Shone” face parte din staff-ul lui Dragan Petricevic la BCT.

Vineri, „Shone” Markovic a s-a aflat pentru prima oară în postura de antrenor secund. Cel ce și-a încheiat cariera în această vară, după două sezoane la gruparea sârbă Jagodina, a mărturisit că nu a stat deloc pe gânduri când a venit propunereade la Timișoara pentru postul de asistent al lui Dragan Petricevic.

„Sunt foarte fericit că am revenit la Timișoara, de această dată ca antrenor secund. Sunt foarte fericit că pot să ajut staff-ul și acest oraș să realizeze lucruri mărețe în campionat și în cupele europene. Am fost în permanent contact cu antrenorul Dragan Petricevic și cu managerul Leo Demaio și nu aveam cum să refuz propunerea de a veni aici”, a spus Markovic.

„Shone” crede în actuala generație de la BCT. Alb-violeții au transferat numei importante ale campionatului românesc din ultimii ani – Hristo Nikolov și Kyle Shiloh – și propun altele, la fel de interesante, aflate la prima experiență în țara noastră – Derrick Low, Kentwan Smith, Nenad Milosevic sau Filip Barovic.

„Echipa actuală mi se pare foarte bună, dar suntem abia la începutul drumului. Avem mult de lucru până la primul joc oficial, așa că o vom lua pas cu pas. Va fi foarte greu să jucăm pe trei fronturi. Dar de aceea sunt aici, să-i ajut pe băieți să fie puși la punct fizic în primul rând, sper să fie și sănătoși cu toții în anul care vine”, a mai spus „Shone”.

Noul secund al echipei face apel la iubitorii baschetului din Timișoara, pe care îi așteaptă în tribuna sălii Olimpia în sezonul viitor.

„Sper ca spectatorii să vină în număr cât mai mare să ne vadă, avem mulți băieți talentați în echipă, dornici să facă un nume mare din Timișoara în baschet. Noi avem ambiție să tragem și la titlu, sunt multe echipe din România care au acest obiectiv. Dar, cum spuneam, important e să fim sănătoși, să o luăm pas cu pas”, a mai spus cel supranumit „Căpitanul inimilor”, în perioada în care activa ca jucător la Timișoara.

About Gabriel Toth

Leave a Reply