Campionii, cu orgoliul rănit! RCM Timișoara vrea victoria cu bonus ofensiv în fața bucureștenilor de la CSM Olimpia

shennanRCM Timișoara se va duela, sâmbătă dimineață, cu una dintre grupările incomode ale Superligii CEC Bank, CSM Olimpia București. Gruparea din capitală a fost, în ultimii ani, pradă ușoară pentru galben-albaștrii, care au câștigat la pas aproape fiecare dispută directă. Situația pare să se fi schimbat, după importul masiv de jucători străini la care au apelat bucureștenii în acest sezon.

RCM Timișoara își dorește cu orice preț reabilitarea în fața suporterilor, după eșecul de săptămâna trecută, de la Constanța, de la revenirea din vacanța de vară. Regretele bănățenilor se leagă de faptul că au dominat partida de la malul mării, dar la final victoria le-a aparținut dobrogenilor.

„Ne-am deconectat puțin de la rugby pe perioada vacanței de vară, iar asta s-a văzut la Constanța. Nu ne așteptam la acest rezultat, păream să fi revenit plini de optimism și de încredere din vacanță. Constanța s-a impus, și spun „s-a impus” pentru că noi am ratat victoria pe fondul unor greșeli personale. Au fost și plusuri în acel joc, cum ar fi abnegația și dorința de victorie, dar se pare că vacanța și-a spus cuvântul”, a fost concluzia trasă de vicepreședintele campioanei, Dușan Filipaș, după eșecul de la Constanța.

Oficialul formației bănățene e încrezător în forța echipei de a reveni pe linia obișnuită, chiar dacă partida de sâmbătă, cu CSM Olimpia București, nu se anunță nicidecum a fi floare la ureche pentru galben-albaștri.

„Suntem pregătiți pentru provocarea de sâmbătă, cu CSM. Echipa din București se dorește a fi revelația acestui sezon, a ajuns în top 4 și sunt convins că ambiția ei e mult mai mare decât atât. Nu putem compara meciul de sâmbătă cu cele susținute în ultimii ani în compania lor. Va fi dificil, dar sunt sigur că vom obține victoria cu punct bonus ofensiv”, a afirmat Filipaș.

La rândul său, căpitanul Timișoarei, Stelian Burcea, e convins că el și colegii săi vor părăsi sâmbătă terenul cu punctele în buzunar. „CSM e o echipă în creștere, care de la un meci la altul arată din ce în ce mai bine, dar noi trebuie să ne câștigăm punctele, pentru a rămâne acolo sus”, a spus Burcea.

În lotul pregătit de Danie de Villiers pentru această partidă vor fi câteva absențe importante. E vorba despre mai vechii accidentați Jody Rose, Daniel Carpo, Cătălin Fercu, Mădălin Lemnaru și Marian Drenceanu, clubul sperând ca toți cei enumerați să fie apți de joc la startul play-off-ului. În schimb, sunt șanse mari ca publicul timișorean să-l vadă la lucru pe cel mai proaspăt timișorean, internaționalul tongalez Mateo Malupo.

Partida RCM Timișoara – CSM Olimpia București va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 10, pe arena „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț.

About Gabriel Toth

Leave a Reply