Politehnica Timişoara continuă să îşi întărească lotul şi în săptămâna premergătoare primului meci oficial din noul sezon. Gruparea alb-violetă a ajuns la un acord cu Adrian Poparadu, mijlocaş în vârstă de 29 de ani, care vine din Liga I, de la concitadina ACS Poli. Noul fotbalist al divizionarei secunde va participa, în această după-amiază, la primul antrenament sub comanda lui Bogdan Andone.

Adrian Poparadu s-a născut la 13 octombrie 1987 la Timişoara şi a început fotbalul la Poli. A fost cooptat în lotul lărgit al primei echipe în 2006, bifând un an mai târziu primul joc în eşalonul de elită, într-un derby pierdut de alb-violeţi pe terenul rivalei UTA, cu 2-1. În primii săi ani la seniorii lui Poli, a evoluat la echipa-satelit, dar şi sub formă de împrumut la FCM Reşiţa, CS Buftea, Gloria Buzău şi CS Otopeni. Din 2012 până în vara acestui an, a evoluat la ACS Poli, alături de care a participat la trei ediţii ale Ligii I.

În cariera sa, Adrian Poparadu a adunat 55 de meciuri la nivelul primului eşalon, în vreme ce la Liga a II-a are 128 de apariţii şi 4 goluri. În ediţia trecută a primei divizii, a strâns 11 apariţii pentru ACS Poli, dintre care 7 ca titular.

Pe site-ul de specialitate transfermarkt.de, cota de piaţă a lui Adrian Poparadu e de 100.000 de euro. Suma maximă la care era cotat mijlocaşul timişorean a fost de 450.000 de euro, în 2011.

Adrian Poparadu e a zecea noutate din lotul Politehnicii, după Emanuel Fişteag, Ionuţ Coadă, Raul Krausz, Alin Ignea, Cornel Predescu, Ionuţ Plămadă, Florin Lazea, Marius Staicu şi Alin Crişanov.

Leave a Reply