Calendarul alb-violet: 14 noiembrie în istoria lui Poli

iosif-rotariu1947 Poli Timișoara se impune la limită, scor 1-0, în deplasarea de pe terenul Locomotivei Reșița, în etapa a 10-a a Diviziei B.

1948 Poli înregistrează o victorie importantă, în deplasare, cu Universitatea Cluj. A fost 2-0 pentru timișoreni, care s-au desprins după pauză, prin reușitele lui Andrei Rădulescu, din minutul 47, și Iovan, din minutul 72. Studenții bănățeni s-au prezentat sub Feleac în următoarea alcătuire: Franciscovici – Corbuș, Popescu, Păcuraru – Mioc, Marcu – Andreescu, Dee, Morja, Iovan, Rădulescu.

1971 Poli pierde din nou teren în lupta pentru promovare, după eșecu cu 0-2 de la Hunedoara, cu Corvinul. Formația de sub furnale deschis scorul în minutul 7, prin Munteanu, rezultatul final fiind stabilit de Pleianu, în minutul 70.

1976 Cinci ani mai târziu, tot într-o zi de 14 noiembrie, Poli revine la Hunedoara, însă e din nou înfrântă de Corvinul, de această dată la limită, scor 1-0, unica semnătură fiind realizată de Economu, în minutul 60. Pentru alb-violeți au evoluat Bathori – Mioc, Păltinișanu, Mehedințu, Maier – Roșca (Șerbănoiu), Dembroschi, Lața – Floareș (Cotec), Vișan, Petrescu.

1979 Poli suferă un eșec drastic în deplasarea de la Râmnicu Vâlcea, 0-3 cu Chimia. Oltenii au punctat o singură dată până la pauză, prin Teleșpan, dar s-au desprins în partea secundă, prin „dubla” semnată de Gingu, în minutele 52 și 74. Alb-violeții au evoluat în Zăvoi cu următoarea alcătuire: Suciu – Șunda, Volaru, Păltinișanu, Barna – Vișan, Nadu, Dembroschi – Nedelcu (Șerbănoiu), Cotec (Floareș), Nucă.

1998 Poli Timișoara câștigă meciul susținut pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș. A fost 2-0 pentru alb-violeți, rezultat la care antrenorul-jucător al timișorenilor, Iosif Rotariu, a avut o contribuție esențială. În minutul 6, „Roti” i-a centrat perfect lui Tătaru, care a marcat cu capul din cinci metri. Apoi, în minutul 68, tot el i-a așezat perfect o minge nou-intratului Vali Miculescu, iar acesta din urmă a urcat scorul la 2-0. Poli a aliniat formula Frunză – S. Mihai, Tătaru, Velcea, Dancia – Codrea (Stoican), Vlaicu, Rotariu, Sasu – Băban (Miculescu), Corban (Utfineanț).

About Gabriel Toth

Leave a Reply