Calculul hârtiei a fost confirmat: Informatica Timișoara – Autobergamo Deva, în finala Cupei României

Foto: Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto

Informatica Timișoara a reușit o victorie clară, în semifinala Cupei României, contra campioanei Ligii I, City’US Târgu Mureș. Robert Lupu & co. s-au impus cu 7-3, după un meci controlat în totalitate, dar în care l-au pierdut pe brazilianul Felipe Oliveira, eliminat în minutul 33. Timișorenii vor disputa finala în fața propriilor suporteri mâine, în sala „Constantin Jude”, în fața rivalei regionale, Autobergamo Deva, deținătoarea ultimelor două trofee ale Cupei României.

Informatica – City’US 7-3 (3-2)

Au marcat: Simic (min. 3, 18, 34), Savio (min. 12, 24), Rakic (min. 21), Ilaș (min. 33) – Togan (min. 14), B. Covaci (min. 15), Duque (min. 34)

Un meci în care problema câștigătoarei s-a pus doar pe finalul primei reprize. După 2-0 pentru Informatica în minutul 12, tânăra garnitură din Târgu Mureș a reușit să egaleze surprinzător, în decurs de două minute, pe momente de neatenție ale amfitrionilor. Reușita lui Simic, din minutul 18 și, mai cu seamă, cea a lui Rakic, din primele secunde ale celui de-al doilea mitan, au adus liniștea în tabăra Informaticii. Victoria gazdei turneului final a fost umbrită însă de eliminarea brazilianului Felipe Oliveira, care în minutul 33 a avut o intrare periculoasă asupra portarului Cătinean, într-un duel pentru minge, fiind sancționat cu al doilea cartonaș galben. Felipe va lipsi mâine, în finala Cupei României, în care va juca, în schimb, Thiago Alcantara, suspendat în semifinală.

„Cred că eliminarea lui Felipe a fost cel mai greu moment. Nu ne doream să avem accidentați sau suspendați după jocul de astăzi, deoarece avem un lot subțire numeric. În schimb, Deva are un lot mult mai numeros, are două linii plus alți doi jucători, la care nu se simte diferența în momentul în care intră pe teren, e o luptă mare pentru primele opt locuri. Din păcate, această suspendare ne va determina să jucăm mai puțin spectaculos în finală, nu ne vom axa pe atac. Vom fi nevoiți să ne conservăm condiția fizică pe toată durata partidei, pentru că ne gândim să câștigăm. Va fi dificil pentru noi, pentru că și astăzi am fost foarte solicitați, deoarece echipa din Târgu Mureș a jucat multe minute 5 contra 4, ne-a și egalat în prima repriză, iar acolo am întâmpinat unele probleme. Una peste alta, mâine va fi meciul cel mare pe care îl așteptam, sperăm să ne prezentăm cât mai bine și chiar să câștigăm”, a declarat la final antrenorul-jucător al Informaticii, Robert Lupu.

Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc 6-2 (2-1)

Au marcat: Fl. Matei (min. 3, 28), Letra Ferreira (min. 17), Obadă (min. 33), Vl. Iancu (min. 35, 40) – A. Biro (min. 4, 35)

Și meciul care a deschis turneul Final Four de la Timișoara a fost adjudecat fără prea mari emoții de către favoriți. Echilibrul s-a menținut doar în prima repriză, în condițiile în care Odorheiul a dat rapid replica deschiderii de scor reușite de Florin Matei și a menținut egalitatea pe tabelă până în minutul 17. După desprinderea reușită de Autobergamo în minutul 28, printr-o lovitură liberă transformată de Florin Matei, echipa din Odorheiu Secuiesc s-a expus în apărare, sacrificând portarul pentru superioritatea pe atac. Așa a venit golul de 4-1 al lui Obadă, dar și cele două reușite spectaculoase ale portarului Vlad Iancu, ambele din degajare.

„Ne-am speriat puțin de echipa din Odorhei, știam că au un joc pe contre, de altfel contraatacul este arma lor. Dar eu zic că, în cele din urmă, noi am jucat mai bine, am controlat meciul de la un capăt la altul și așa a fost să fie. Am câștigat 6-2, am avut și eu contribuția mea. Mă bucur în primul rând pentru echipă, dar și pentru mine, deoarece am reușit să marchez acele două goluri. Cred că diferența s-a făcut, în primul rând, prin dăruire. Am pregătit schemele și tactica jocului foarte bine și am fost puțin mai atenți, având în vedere că în campionat am cam «zbârcit» finalurile de meci. Echipa s-a mișcat foarte bine, ceea ce ne dă încredere pentru finala de mâine”, a declarat portarul-golgheter Vlad Iancu, acesta urmând să se lupte pentru trofeu contra foștilor săi colegi de la Informatica.

Finala Cupei României, dintre Informatica Timișoara și Autobergamo Deva, e programată mâine, de la ora 20:00, la sala „Constantin Jude”. Intrarea spectatorilor va fi liberă pentru acest eveniment al futsalului local.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply