Antrenorul Bogdan Andone se va decide asupra lotului care va pleca la Săcele după amicalul de sâmbătă, cu Timișul Șag (Foto: Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto)

Politehnica Timișoara a învins cu 10-0 formația de Liga a IV-a Avântul Periam, în cel de-al doilea test al verii, care l-a ajutat pe Bogdan Andone să-și facă o imagine asupra jucătorilor pe care îi are în acest moment sub comandă. Sâmbătă dimineață, urmează ultimul „examen” pentru trialiști, cel cu Timișul Șag, în urma căruia va fi anunțat lotul care va pleca marți la Săcele, pentru stagiul de pregătire centralizată.

„A fost un joc foarte bun, din punctul meu de vedere. Un antrenament foarte bun, din care încercăm să identificăm lucrurile bune și cele mai puțin bune. Vor mai pleca din jucătorii aflați în probe după meciul de astăzi, iar după cel de sâmbătă, ultimul pe care îl jucăm înainte de cantonament, sper să avem în mare măsură lotul definitivat pentru sezonul viitor. Cu siguranță vor mai fi veniri, atât în cantonament, cât și înainte de începerea campionatului, dar ne-am dori să avem lotul cât de cât creionat, în proporție de 90%, încă de pe acum”, a declarat Bogdan Andone, după 10-0, ieri, cu Avântul Periam.

Politehnica a testat ieri trei fotbaliști proveniți din nordul țării: fundașul Grigore Turda (ex-Foresta și Sighetu Marmației) și mijlocașii Valer Giurgiu și Viorel Cânde (ambii ACS Comuna Recea). Ultimii doi au sosit la sugestia antrenorului formației maramureșene, Romulus Buia, fostul decar al lui Poli din prima jumătate a deceniului trecut, și au lăsat o impresie bună, reușind să marcheze câte un gol.

„Eu am o relație foarte bună cu Romică (n.r. Buia), țin legătura cu el. Mi-a recomandat doi băieți, Giurgiu și Chinde, care au și marcat. Chinde știu că a înscris anul trecut undeva la 15 goluri la Liga a III-a. E un jucător interesant. Rămâne să vedem unde avem nevoie de întăriri, care e situația cu unii jucători pe care ni-i dorim și, în funcție de asta, să stabilim lotul”, a mai spus Andone.

Din această săptămână, staff-ul tehnic s-a îmbogățit cu Gabriel Vochin, pentru postul de antrenor secund, un tehnician cu care Bogdan Andone a colaborat și în sezonul trecut, la Olimpia Satu Mare. Se caută în continuare un antrenor cu portarii, după ce Dragoș Picu și-a manifestat intenția de a înceta colaborarea cu alb-violeții. „A sosit Gabi Vochin pe postul de secund, încercăm să rezolvăm și problema antrenorului cu portarii. Încă nu am reușit să găsim ceea ce ne dorim, dar sperăm să rezolvăm această problemă cât mai repede”, a afirmat Andone.

De asemenea, în departamentul organizatoric, alături de Zoltan Feher a sosit și Aurelian Băbuțan. Acesta a activat în ultimii ani în circuitul Ligii I, în staff-ul unor echipe precum Concordia Chiajna, Steaua București, FCM Târgu Mureș, Universitatea Cluj sau Săgeata Năvodari.

„Am lucrat cu dânsul o perioadă la Universitatea Cluj. E un om de fotbal pe care eu l-am dorit în mod special, pentru că aveam nevoie să ne așezăm mult mai bine la capitolul organizatoric. Sunt convins că ne va ajuta foarte mult. Am nevoie să fie un om alături de mine, de dimineață și până seara, să-mi ia unele probleme de pe cap, mă refer la cele extrafotbalistice. Discutăm tot timpul, el mă ajută cu tot ce înseamnă organizarea unui meci, discută cu jucători, deoarece cunoaște și el foarte mulți. Tocmai din acest motiv mi l-am dorit alături de noi”, a spus Bogdan Andone despre cel ce poate deveni noul colaborator al clubului.

La capitolul plecări, primele certitudini sunt Artur Teut, căruia i-a expirat contractul la 30 iunie și nu s-a mai prezentat la Timișoara în această vară, și Bogdan Nicolescu. Acesta din urmă și-a manifestat dorința de a se întoarce în Islanda pentru o scurtă perioadă, după care se va axa pe arbitraj. Politehnica așteaptă, de asemenea, o decizie a clubului danez de ligă secundă Esbjerg în ceea ce-l privește pe Deian Sorescu. Tânărul mijlocaș polist va juca într-un amical programat mâine, cu prim-divizionara SønderjyskE, după care staff-ul nordicilor va lua o hotărâre.

„Am înțeles că sâmbătă e un amical acolo, în care Sorescu va juca, iar apoi se va lua decizia dacă rămâne sau nu. Din ce am înțeles, sunt șanse foarte mari să rămână, deci vom avea probleme, pierzând un junior de calitate. În momentul de față, nu îl avem nici pe Radu Motreanu, tot la acest capitol. Nu e ușor nici pentru noi să gestionăm această situație, dar încercăm să găsim cele mai bune și, dacă se poate, cele mai ieftine soluții”, a declarat Bogdan Andone.

Deocamdată, singurele certitudini la capitolul veniri sunt Marius Staicu și Alin Ignea. Cel din urmă a bifat ieri primul joc pentru alb-violeți și a reușit să marcheze două goluri spectaculoase, prin șuturi de la distanță. Antrenorul Bogdan Andone spune că Politehnica își mai dorește cel puțin doi jucători cu experiența Ligii I, care să întărească axul central.

„Am și spus, avem nevoie de 2-3 jucători cu experiență, peste nivelul Ligii a II-a, jucători de calitate, de valoare. Mă bucur foarte mult că am reușit să-l convingem pe Alin Ignea să vină alături de noi, se vede experiența lui în joc, liniștea și calitatea lui în joc. Sperăm să mai putem aduce încă doi jucători de experiența lui. Mai avem nevoie de un mijlocaș central și un fundaș central, de preferință de picior stâng. Mai căutăm și extremă stângă și extremă dreaptă… vedem ce putem găsi”, a mai spus Andone.

Noul tehnician al Politehnicii încearcă să implementeze la echipă și un nou sistem de joc. Cel folosit în campionat va depinde însă și de următoarele mișcări de trupe, Bogdan Andone urmând să se decidă asupra stilului care se va potrivi cel mai bine lotului care va începe sezonul.

„Nu e un 4-3-3, ci un sistem care se schimbă tot timpul. Uneori construim în trei, uneori în patru, alteori în cinci. Depinde de ceea ce ne oferă jocul. Poate la meciul de sâmbătă vom schimba sistemul, pentru că îmi doresc să îi văd și în alt modul. În funcție de cum vor răspunde ei, vom decide sistemul în care vom juca în campionat. Oricum, nu va fi un sistem fix, vom juca probabil și 4-2-3-1, vom juca și 4-4-2, poate cu trei fundași centrali, la un moment dat. Depinde ce ne oferă campionatul, ce ne oferă adversarul, pentru că încă suntem considerați o echipă mică în Liga a II-a, nu ne putem bate la promovare, astfel că tactica ne-o vom regla și în funcție de adversar uneori”, a mai spus Andone.

Politehnica va disputa ultimul amical la Timișoara sâmbătă, de la ora 10:00, tot pe „Știința”, cu Timișul Șag. Marți, echipa va pleca într-un cantonament de 10 zile la Săcele (jud. Brașov), unde are deja fixate trei jocuri de pregătire: cu Precizia Săcele (12 iulie), AFC Hărman (15 iulie) și Olimpic Cetate Râșnov (22 iulie).

Leave a Reply