Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

După trei victorii consecutive în toate competițiile, dintre care o memorabilă victorie cu UTA, fotbaliștii Politehnicii Timișoara se pregătesc de o deplasare în județul Gorj. Sâmbătă, de la ora 11:00, alb-violeții vor întâlni, pe stadionul din Motru, o fostă prim-divizionară, Pandurii Târgu Jiu. Antrenorul Bogdan Andone speră că euforia victoriei cu UTA să fi dispărut din mentalul elevilor săi, iar șirul de victorii al echipei să continue.

„Sper ca băieții să fi trecut peste euforia victoriei cu UTA. Venim după o serie bună, cu trei victorii în toate competițiile, ultima fiind cea mai importantă pentru clubul nostru. Sper ca până sâmbătă să dispară entuziasmul de după meciul cu UTA, pentru ca până la ora jocului să fim concentrați la ceea ce avem de făcut contra celor de la Pandurii”, a declarat Andone.

Tehnicianul polist așteaptă o victorie din partea elevilor săi și la Motru, acolo unde Pandurii nu a reușit să câștige niciun meci în acest sezon, înregistrând două remize și trei înfrângeri.

„E o echipă imprevizibilă, cu jucători tineri, de perspectivă și cu calități destul de bune. E un joc pe care va trebui să îl abordăm foarte concentrați, foarte atenți, să nu comitem greșeli. Va trebui noi să îi forțăm să comită greșeli, iar noi să profităm de ele. E important să facem un meci bun, un rezultat pozitiv, ca apoi să pregătim în liniște următorul joc”, a mai spus Andone.

Antrenorul Politehnicii spune că nu ia în calcul în pregătirea meciului de sâmbătă problemele cu care se confruntă gorjenii. La formația olteană sunt mari probleme financiare, iar jucătorii nu s-au prezentat la antrenamentul programat ieri după-amiază, în semn de protest pentru neplata drepturilor salariale.

„Cum am spus tot timpul, eu încerc să pregătesc echipa pentru ceea ce avem noi de făcut. Nu mă interesează ce se întâmplă la celelalte echipe. Încerc să îmi țin jucătorii concentrați la ceea ce ne propunem, iar rezultatele și jocul să fie urmarea a ceea ce pregătim”, a afirmat Andone.

Politehnica ocupă locul 7 după 12 runde, la cinci lungimi de locul ce duce la barajul de promovare în Liga I. Antrenorul Bogdan Andone și-a reîntărit încrederea în formația sa și spune că echipa se poate replia rapid în timpul jocurilor, în funcție de situație, așa cum s-a întâmplat, de altfel, și în meciul cu UTA.

„Sunt 12 etape trecute, cred că echipele din campionat se cunosc destul de bine. Fiecare știe cam ce joacă adversarul următor în mare măsură. Firește, pot interveni unele schimbări tactice sau de sistem, însă calitatea individuală a jucătorilor, principiile de joc, filosofia cluburilor sunt în general cunoscute. Eu nu cred că o echipă mă poate surprinde la un anumit joc, chiar dacă abordează meciul într-un alt sistem decât cel obișnuit. Noi putem regla în câteva minute sistemul, în încercarea de a-i surprinde sau în funcție de ce ne dorim de la jocul respectiv. Și la meciul cu UTA, am început într-un sistem, am văzut că avem unele probleme, iar după 20 de minute am schimbat, pentru a-i bloca și pentru a obține ceea ce ne dorim. Pentru mine e foarte simplu, jucătorii trebuie să știe ce au de făcut, trebuie să fie atenți la ceea ce discutăm și să pună aceste lucruri în practică. Așa cum am spus și duminică, pentru mine sunt cea mai bună echipă și cred cu tărie în ceea ce spun”, a mai spus Andone.

Partida Pandurii Târgu Jiu – Politehnica Timișoara, din cadrul etapei a 13-a a Ligii a II-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Motru.

Leave a Reply