Politehnica Timișoara s-a impus cu 6-0 în amicalul susținut astăzi, pe „Știința”, cu formația de Liga a III-a ACS Ghiroda. Antrenorul Bogdan Andone s-a declarat mulțumit de efortul elevilor săi, mai ales că s-a intrat deja în perioada de cantonament, una plină de antrenamente istovitoare pentru alb-violeți.

„Venim din nou după două zile foarte dificile din punct de vedere fizic. M-a mulțumit astăzi implicarea jucătorilor, dorința lor de a face ceea ce lucrăm în antrenamente. E important că am terminat un nou meci fără jucători accidentați. Ușor, ușor, trebuie să ne apropiem de forma sportivă de care avem nevoie”, a concluzionat Andone.

În testul de astăzi, au fost utilizați trei juniori din generația 2003: portarul Alexandru Borbei, alături de Alexandru Gașpar (care a și marcat din penalti) și Mădălin Ursu, trimis în premieră în teren la echipa mare.

„Filozofia mea e ca jucătorii din academia noastră să crească alături de echipă. Încetul cu încetul, le voi da șanse la cât mai mulți. Astăzi a debutat un alt copilaș, iar Gașpar a și marcat. Mai e portarul Borbei, care primește în continuare minute și are prestații bune. E important ca ei să simtă că sunt urmăriți, monitorizați, pentru că ei sunt viitorul acestei echipe, din punctul meu de vedere”, a mai spus Andone.

Alb-violeții caută în continuare o soluție pentru al treilea portar, iar una dintre variante poate fi tânărul Cătălin Costoaie, de la Mama Mia Becicherecu Mic. „E una dintre opțiuni. Încercăm să luăm cea mai bună decizie. În cel mai scurt timp, trebuie să găsim soluția de care avem nevoie”, a afirmat Andone.

Tehnicianul polist a vorbit și despre situația lui Cătălin Bădăuță, care își va rezilia contractul cu Politehnica în această săptămână.

„Am avut o discuție bărbătească cu el și nu mai intră în planurile mele pentru sezonul de primăvară. E un jucător cu calități extraordinar de bune, am mai spus-o. În Liga a II-a nu știu dacă sunt trei atacanți cu calitățile pe care le are el. În momentul de față, am decis să mă orientez spre un alt vârf, am nevoie de un pivot, iar alegerea a fost Lusamba. Nu m-a nemulțumit ceva în mod special la el… Asta a fost decizia pe care am luat-o împreună cu staff-ul meu. Cum am spus, aveam nevoie de un pivot, să pot să joc pe el tot timpul. El nu e un număr 9 clasic”, a precizat Andone.

Leave a Reply