© Emanuel Titus Iliesi

Olimpia Satu Mare a oprit șirul de șase înfrângeri consecutive din campionat, prin remiza de ieri, de pe teren propriu, 1-1 cu Politehnica Timișoara. Pentru gruparea de pe Someș întârzie însă victoria, un sentiment pe care l-a trăit o singură dată în 2017, în prima etapă programată în acest an, când s-a impus cu 2-1 în deplasare, la FC Brașov. S-au scurs de atunci mai bine de două luni, însă antrenorul Bogdan Andone e convins că forma echipei se va îmbunătăți odată cu rezolvarea problemelor financiare ale clubului.

La finalul jocului, Bogdan Andone a regretat ocaziile irosite de elevii săi, însă admite că și alb-violeții s-ar fi putut impune, referindu-se la marea ocazie a lui Blănaru, din prelungiri.

„Dacă luăm partea pozitivă, e un punct, iar un punct e întotdeauna mai mult decât nimic. Din păcate, noi nu am reușit să gestionăm numeroasele situații pe care ni le-am creat în acest meci. Știam că Timișoara e o echipă ofensivă, o echipă deschisă, căreia îi place să joace. A fost un meci plăcut, un meci disputat, Politehnica a avut la rândul ei ocazii de a marca, mai ales pe final de joc, la ultima fază, când noi am riscat totul pentru a reuși golul victoriei. Mă bucur pentru Timișoara, pentru că în acest retur au obținut rezultate foarte bune și au reușit să iasă din zona retrogradării. Vor fi și la anul în Liga a II-a, merită cu prisosință acest lucru, atât ca echipă, cât și ca oraș și, nu în ultimul rând, pentru acești suporteri minunați care susțin echipa”, a declarat Andone.

Deși Olimpia n-a mai câștigat din 25 februarie, Bogdan Andone consideră că echipa sa e în creștere de formă, după ce s-a lăsat greu învinsă și la Șiria, în duelul cu UTA, din runda intermediară.

„Am făcut un joc bun și la Arad, de data aceasta am jucat din nou bine, mai ales pe fază ofensivă. Din păcate, o greșeală în apărare ne-a costat astăzi două puncte. Suntem în creștere de formă și sperăm să se rezolve toate problemele care sunt acum la club. Sper să câștigăm următorul meci, pe care îl jucăm la Balotești”, a mai precizat tehnicianul Olimpiei.

Bogdan Andone a început săptămâna cu o demisie din funcția de antrenor principal, însă o discuție cu reprezentanții autorităților locale l-a determinat să revină asupra deciziei. La Olimpia, jucătorii nu și-au mai încasat salariile din toamnă, însă tehnicianul echipei e convins că, în săptămâna ce urmează, o parte a datoriilor va fi stinsă.

„Am primit promisiuni că lucrurile se vor rezolva cât de curând posibil. A fost o ședință a Consiliului Județean, în care ni s-a aprobat o sumă de bani, așteptăm să intre la mijlocul săptămânii viitoare. Astfel, s-ar putea achita măcar o parte a restanțelor pe care le avem către jucători”, a conchis Andone.

Leave a Reply