BCM Danzio, reprezentată la echipa națională: „E o onoare să joci pentru România”

255711_481550981917963_1227394790_n

Marta Fodor, convocată în premieră la echipa națională

Politica de promovare a jucătoarelor tinere dă rezultate la BCM Danzio. Clubul timișorean va avea două jucătoare convocate la acțiunile echipei naționale de senioare din această vară. E vorba despre Adina Stoiedin, căpitanul „panterelor roz”, și Marta Fodor, ambele jucătoare de bază atât la prima echipă, cât și la cea de U23, câștigătoare a titlului național la finele sezonului recent încheiat.

Fără posibilitățile financiare ale tridentului ce în ultimii ani s-a luptat pentru titlul de campioană, BCM Danzio s-a axat pe lansarea de jucătoare tinere în Liga Națională. Chiar dacă la formația timișoreană au activat și numeroase jucătoare din străinătate, alături de ele s-au călit baschetbaliste autohtone ce deja bat la porțile echipei naționale.

E cazul Adinei Stoiedin și a Martei Fodor, a căror prestații din Liga Națională și campionatul de tineret au atras atenția selecționerului Florin Nini. Cele două sportive au fost convocate pentru acțiunile lotului național din această vară, urmând să efectueze un cantonament la Sibiu, în perioada 4-14 iunie, pentru ca în septembrie să evolueze la Jocurile Francofoniei.

Pentru Marta Fodor, convocarea a venit ca o surpriză. Deși momentan e vorba doar de lotul lărgit, jucătoare sosită vara trecută de la Universitatea Cluj promite să dea tot ce are mai bun în perioada în care se va afla la lot, în speranța că îl va convinge pe selecționer că și merită locul în prima reprezentativă.

„Nu mă așteptam să fiu convocată. Oricum sunt în lotul lărgit, încă nu e definitivat, dar vom vedea ce va fi. Eu voi da tot ce am mai bun, și sper să fie bine. M-am bucurat foarte mult când am aflat că am fost aleasă, mă motivează foarte mult acest lucru”, a declarat Fodor.

Tot la prima convocare în echipa națională de senioare e și Adina Stoiedin, devenită în acest an căoitan la BCM Danzio.  „E o onoare să reprezint România. Trebuie să demonstrez că merit această convocare, voi da tot ce pot și sper să avem rezultate cât mai bune”, spune baschetbalista în vârstă de 22 de ani.

Schimbări majore în lot

BCM Danzio s-a despărțit în această vară de toate jucătoarele străine ce au încheiat sezonul 2012/2013, mai puțin Biljana Pesovic, cu care conducerea s-a înțeles verbal. Au părăsit astfel echipa Tiffany Brown, Antoinette Thompson, Sonja Maric și Ana Vuksic, iar dintre jucătoarele românce Dan Ionescu a renunțat doar la Andra Haas.

Până la demararea discuțiilor pentru viitoarele transferuri, BCM Danzio trebuie să își rezolve problemele de ordin financiar provenite din sezonul recent încheiat. „Mai avem unele datorii la furnizorii de servicii și la fete. În momentul în care le vom achita, ne putem gândi la ce vom face în continuare. Sper ca până la sfârșitul lunii viitoare să ajungem la zero cu aceste datorii”, a declarat antrenorul Dan Ionescu.

BCM Danzio își va continua politica de creștere a jucătoarelor tinere și în sezonul viitor, toate transferurile care sunt preconizate pentru această vară fiind fixate pe baschetbaliste până în 23 de ani. „Vom aduce și românce, dar mergem pe același deziderat, doar jucătoare tinere. Noi nu suntem un club care să ne permitem să aruncăm bani pe fereastră, astfel că preferăm să apelăm la jucătoare tinere, le formăm, vom vedea dacă acest lucru ne va fi benefic sau nu. Și în cazul jucătoarelor străine, căutăm același profil, născute doar în anii 90”, a mai spus Dan Ionescu.

BCM Danzio va relua pregătirile pentru noul sezon în luna august, ediția 2013/2014 a Ligii Naționale urmând să debuteze în octombrie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply