BCM Danzio rămâne lider la U23


BCM Danzio continuă să conducă în campionatul rezervat jucătoarelor sub 23 de ani, după trei turnee. În patrulaterul încheiat marți, la Cluj, „panterele roz” au bifat două succese clare, cu Olimpia București și SCM Craiova, dar și un prim eșec stagional, în compania gazdei Universitatea.

BCM Danzio continuă lupta pentru titlul național la U23, asta deși după turneul 3, disputat zilele trecute la Cluj, și-a înjumătățit avansul din fruntea clasamentului. Singura adversară pe măsura grupării timișorene e Universitatea, în condițiile în care Olimpia București și SCMU Craiova nu le-au pus acestora nici cea mai mică problemă.

BCM Danzio a pășit cu dreptul în turneul de la Cluj, trecând duminică de Olimpia București, cu un categorc 71-23. De remarcat că în primele două sferturi, formația din capitală n-a înscris decât 5 puncte, tabela indicând 39-5 la pauza mare. Rezultatul final nu lasă loc de comentarii: 71-23, scor la care au contribuit în principal Marta Fodor – 14 puncte, Antoinette Thompson – 13 și Bianca Blanaru – 12.

Timișorencele au încheiat seria de șapte succese consecutive din campionat în fața gazdei turneului, Universitatea Cluj, practic singura grupare din campionatul de U23 ce poate juca de la egal la egal cu „panterele roz”. Fetele lui Dan Ionescu au început mai bine derby-ul cu „Șepcile roșii”, conducând cu 17-10 după primul sfert, dar apoi s-au văzut egalate până la pauza mare. În partea secundă, clujencele au reușit să se desprindă la 53-50, ecart de doar trei puncte, care n-a putut fi însă decât redus de către BCM Danzio. Formația timișoreană a avut ca principale realizatoare pe Antoinette Thompson – 17 puncte, Marta Fodor – 16 și Bianca Blanaru – 13.

BCM Danzio a încheiat turneul de la Cluj așa cum l-a început, cu un succes categoric. De această dată, „victima” a fost SCMU Craiova, cenușăreasa întrecerii de U23, care n-a reușit decât o victorie în partidele disputate până acum. „Panterele roz” și-au adjudecat toate sferturile, descurcându-se extrem de bine și pe faza de apărare, primind doar 12 puncte în primele 3 sferturi. S-a încheiat în cele din urmă 53-27, cu Marta Fodor și Bianca Blanaru coșghetere, cu câte 12 puncte.

După trei turnee, BCM Danzio conduce ierarhia campionatului de U23, cu 17 puncte, înregistrând 8 victorii și un singur eșec. Imediat în spatele timișorencelor se poziționează Universitatea Cluj, cu 7 victorii și două înfrângeri. Cel de-al patrulea turneu va avea loc la Craiova, în perioada 17-19 martie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply