1392629_574582215911732_155359306_n

BCM Danzio a început cu o înfrângere scontată faza play-off-ului din Liga Națională. Baschetbalistele lui Dan Ionescu au fost învinse cu 40-76 pe terenul campioanei en titre, ICIM Arad. După toate probabilitățile, timișorencele vor încheia sezonul vineri după-amiază, atunci când e programată cea de-a doua manșă a acestei dispute, în sala „Constantin Jude”.

BCM Danzio a tras din greu pentru a prinde play-off-ul, conștientă fiind însă de faptul că are șanse reduse de a trece de prima fază. Calificată la limită, de pe locul 8, gruparea timișoreană a dat peste ICIM Arad, formația ce a încheiat sezonul regulat pe prima poziție și care, de altfel, deține titlul de campioană și a cucerit recent și Cupa României.

Timișorencele n-au pus probleme în prima manșă a acestui duel, disputată astăzi, în sala „Victoria” din Arad, gazdele luând o opțiune serioasă pentru victorie încă din primul sfert, la capătul căruia se înregistra 28-11. Fetele lui Dan Ionescu au găsit din ce în ce mai greu drumul spre panoul advers, astfel că arădencele au ajuns la un ecart de 31 de puncte la pauza mare, 48-17.

Duelul a fost ceva mai echilibrat în cea de-a doua jumătate a meciului, în care ambele echipe au apelat la jucătoarele de pe bancă. După sfertul 3, tabela sălii arădene indica 59-25 în favoarea gazdelor, pentru a fi apoi oprită la 76-40.

Cea mai prolifică jucătoare a formației timișorene a fost Milena Marjanovic, aproape de un double-double, cu 12 puncte și 9 recuperări. Au mai punctat Stoiedin 8, Sasebeș 7, Zivadinovic 6, Pesovic 5 și Zidaru 2. De partea cealaltă, Cocker a contribuit cu 18 puncte la victoria ICIM-ului, urmată de Cosby 11 și Engelman 9.

Cea de-a doua manșă a duelului va avea loc vineri, cu începere de la ora 15, în sala „Constantin Jude”. În cazul în care nu se va produce o surpriză de proporții, acesta va fi și ultimul meci pentru BCM Danzio în sezonul 2013/2014, în condițiile în care nu se vor mai disputa jocuri de clasament.

Leave a Reply