BCM Danzio părăsește Cupa României, după o dublă înfrângere la Sfântu Gheorghe

1458495_600263423343611_1835397529_n
BCM Danzio nu a reușit să-și dpășească statutul de outsider în „dubla” cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din sferturile de finală ale Cupei României. Formația timișoreană, care a acceptat să joace ambele manșe ale întâlnirii în deplasare, a cedat ușor în Covasna, asta și în condițiile în care nu s-a putut baza pe două dintre jucătoarele de bază, Milena Marjanovic și Milana Zivadinovic.

Prima întâlnire dintre cele două echipe s-a consumat duminică după-amiază. Gazdele au condus în permanență, s-au distanțat tot mai mult, cu fiecare sfert ce trecea, oprindu-se la o diferență finală de 36 de puncte, 82-46. Pentru timișorence, Adina Stoiedin a reușit 12 puncte, urmată de Kilin – 10, Ardelean – 8, Pesovic – 7, Kecoevic – 3, Fodor – 2, Zidaru – 2 și Necula – 2.

Luni seară a fost programat returul disputei, cu BCM Danzio considerată gazdă. De această dată, diferența a fost sensibil mai mică, de 32 de puncte, dar și în acest joc gruparea din Covasna a condus ostilitățile de la un capăt la altul, reușind să încheie dubla cu toate sferturile câștigate. S-a încheiat 83-51 pentru ACS Sepsi, marcatoarele din tabăra formației timișorene fiind Pesovic – 17, Kilin – 10, Zidaru – 8, Necula – 6, Kecoevic – 4, Fodor – 2, Sasebeș – 2, Stoiedin – 2.

BCM Danzio rămnâne cu lupta din Liga Națională, unde vizează, la fel ca și în anii trecuți, ocuparea unei poziții de play-off. Startul de retur va fi însă infernal pentru bănățence, cu o deplasare la Alba Iulia, la finele acestei săptămâni, urmată de o vizită a campioanei ICIM Arad, la Timișoara, pe 25 ianuarie.

About Gabriel Toth