BCM Danzio nu și-a depășit condiția în fața Aradului


BCM Danzio a pierdut previzibil pe teren propriu, scor 50-67, în fața mult mai puternicei ICIM Arad. Cu un singur pivot de meserie, fetele lui Dan Ionescu au fost depășite cu ușurință de o grupare arădeană ce n-a părut să forțeze.

BCM Danzio a încheiat seria de foc, în care a întâlnit primele trei clasate ale campionatului. La fel ca și în fața campioanei CSM Târgoviște și a echipei din Satu Mare, „panterele roz” au fost depășite net și de ICIM Arad, după un joc în care puținele minute de echilibru au venit pe fondul lipsei de concentrare a jucătoarelor de pe Mureș.

Gazdele au început totuși mai bine meciul și au condus cu 10-4 în primele minute, însă arădencele și-au revenit rapid și și-au adjudecat relativ ușor primul sfert, 23-15. Până la pauza mare, fetele de la ICIM, susținute și de o micuță galerie venită de la Arad, și-a mărit ecartul, cele două echipe intrând la cabine cu 41-30 în favoarea oaspetelor.

În partea secundă, BCM Danzio s-a apropiat la patru puncte, către mijlocul sfertului 3 înregistrându-se 38-42. „Panterele roz”, cu doar un pivot de meserie – Bianca Blanaru, n-au putut profita de momentul bun, iar arădencele și-au luat din nou avânt. Ultimele 10 minute au fost tot la discreția trupei antrenate de Dan Moraru, care și-a asigurat în final un succes confortabil, la o diferență de 17 puncte.

Tiffany Brown a fost din nou cea mai bună marcatoare de la BCM Danzio, cu 19 puncte. Americanca a fost urmată de Pesovic – 9, Thompson – 7, Fodor – 6, Blanaru – 4, Haas – 3 și Crâsnic – 2. De partea cealaltă, Chrissy Givens s-a remarcat cu un total de 22 de puncte, urmată de Kari Laplante, cu 10.

Reacții la cald

„A fost un război disproporționat prin gabarit, pentru că am avut o singură jucătoare sub panou, iar ele au avut mai multe. E un rezultat normal, nu trebuie să fim mâhniți, ci realiști. Baschetul se joacă cu oameni mari, iar noi n-o avem decât pe Blanaru. Ne-a lipsit și Stoiedin, pe care sper să o recuperăm până marți, când jucăm la U23 cu Clujul. N-am forțat-o astăzi, ea este parțial refăcută și n-am vrut să risc”. (Dan Ionescu – antrenor BCM Danzio)

„Nu cred că se punea problema învingătoarei astăzi. M-a deranjat însă lipsa de combativitate a jucătoarelor mele. Chiar dacă avem în față o echipă mai slabă, jucătoarele trebuie să fie la fel de agresive, la fel de atente. De data aceasta, Timișoara s-a găsit într-o situație grea, neavând pivoți, iar în aceste condiții e greu să obții o victorie.”. (Dan Moraru – antrenor ICIM Arad)

About Gabriel Toth

Leave a Reply