BCM Danzio nu are reprezentantă în lotul României, dar are în cel al Serbiei

Nicio jucătoare de la BCM Danzio nu a fost convocată în naționala României, pentru turneul „Belgrade Trophy” 2012. În schimb, gruparea timișoreană are o reprezentantă în puternica echipă a Serbiei, prin pivotul Nevena Saponjic.

Capitala Serbiei găzduiește în aceste zile un turneu internațional la care au fost invitate reprezentativele României, Israelului și Italiei. Dacă în echipa României selecționerul Dan Fleșeriu n-a apelat la nicio jucătoare de la ocupanta locului 6 în Divizia A, BCM Danzio, gruparea alb-violetă a dat o jucătoare tocmai la naționala Serbiei.

E vorba despre Nevena Saponjic (foto), pivotul în vârstă de 27 care a sosit la începutul acestui an pe Bega. Jucătoarea echipei timișorene a contribuit la cele două victorii din tot atâtea meciuri înregistrate până acum de Serbia. În primul joc, Nevena a marcat patru puncte în victoria cu 82-63 asupra României, iar mai apoi a adus 8 puncte în contul „plavelor”, în succesul cu 94-61 din fața Israelului.

Reprezentativa României a înregistrat două eșecuri la turneul de la Belgrad. După ce duminică au cedat în fața Serbiei, „tricolorele” au pierdut și în fața Italiei, scor 59-64, și vor juca astăzi pentru locul 3, în compania Israelului. Cele mai bune echipe ale competiției, Serbia și Italia, vor juca cu trofeul pe masă de la 19.30, ora României.

About Gabriel Toth

Leave a Reply