1970653_635759579793995_1469662649_n

BCM Danzio a pus punct sezonului regulat din Liga Naţională astăzi, pe teren propriu, în compania fostei campioane CSM Târgovişte. Pornită din start cu şansa a doua, gruparea timişoreană, la care au evoluat şi o serie de jucătoare foarte tinere, a cedat la o diferenţă de 22 de puncte în faţa dâmboviţencelor, scor final 47-69.

Meci fără istoric şi fără miză astăzi, în sala “Constantin Jude”, între BCM Danzio şi CSM Târgovişte, formaţie aflată pe podiumul Ligii Naţionale. Chiar dacă diferenţa de scor nu a fost una astronomică, gruparea oaspete n-a dat impresia în niciun moment că poate pierde controlul partidei.

Formaţia pregătită de Dan Fleşeriu şi-a impus încă din start punctul de vedere, asigurându-şi un avans de 16 puncte din primul sfert, 24-8. Până la pauză, ecartul oaspetelor avea să mai crească, ajungând la 35-17, pentru ca, după reluare, să se înregistreze cel mai echilibrat sfert al meciului, încheiat la egalitate, 14-14. Formaţia din Târgovişte s-a mai distanţat în ultimele zece minute, oprind tabela sălii “Conastantin Jude” la 47-69.

În lipsa Biljanei Pesovic, neutilizată în această partidă, Milana Zivadinovic a fost cea mai prolifică marcatoare a gazdelor, cu 13 puncte, urmată de Marjanovic 10, Fodor 8, Necula 6, Steiner 2, Zidaru 2, Sasebeş 2 şi Stoiedin 2. De partea cealaltă, Britney Jones a contribuit cu 20 de puncte, în vreme ce timişoreanca Ancuţa Stoenescu – ex-căpitan al lui BCM Danzio – a pus 8 puncte pe tabelă.

“Despre meciul de astăzi nu prea am ce vorbi, pentru că diferenţa de valoare dintre echipa noastră şi cea din Târgovişte e net în favoarea oaspetelor, drept urmare şi scorul. De fapt, aş spune chiar că rezultatul final e unul mincinos, deoarece e chiar o realizare pentru o echipă de talia noastră să ţină la 22 de puncte în spatele celor de la Târgovişte”, a declarat după meci tehnicianul gazdelor, Dan Ionescu.

BCM Danzio are asigurată, în proporţie de 99%, participarea în play-off-ul Ligii Naţionale, însă mai are de aşteptat doar deznodământul meciului de mâine, dintre Phoenix Galaţi şi ICIM Arad. În cazul unei victorii fireşti a campioanei en-titre, reprezentanta Timişoarei va accede, pentru al patrulea sezon la rând, pe tabloul primelor opt.

Leave a Reply