BCM Danzio încheie pe 6, după un nou eșec cu Alba Iulia

BCM Danzio a încbcm danzio timisoaraheiat sezonul 2011/2012 pe poziția a șasea, după ce a pierdut și cel de-al doilea joc cu Universitatea Alba Iulia, scor 77-83, în sala „Constantin Jude”. Violetele s-au arătat mulțumite de locul deja obținut, deși n-au fost departe să împingă disputa cu ardelencele în meciul 3.

Începutul de partidă a fost echilibrat, plusul de motivație al ardelencelor făcând diferența în primul sfert, încheiat cu 20-17 pentru trupa lui Tomas Bilek. Actul secund a fost însă excelent pentru BCM Danzio, care a revenit și a preluat conducerea până la pauza mare (39-35), grație formei de zile mari a Jovanei Vukoje, extrem de inspirată sub panoul advers. După pauză, gazdele au avut un avans chiar de 12 puncte în fața trupei din Alba Iulia, însă n-au reușit să îl apere, astfel că la finele sfertului 3, rezultatul era pe muchie de cuțit,. 61-60. Ultimele 10 minute au fost la discreția formației oaspete, care și-a adjudecat în cele din urmă destul de lejer victoria, și pe fondul rotației efectuate de antrenorul violetelor, Ljubomir Kolarevic.

În absența coșgheterei Bilijana Pesovic, în continuare accidentată, conaționala sa, Jovana Vukoje, a fost vioara întâi, prin cele 35 de puncte marcate, aproape jumătate din totalul reușit de Danzio. Au urmat-o Tiffany Brown, cu 11 puncte, și Andra Haas, cu 9. De partea cealaltă, masiva Nadia Parker a părut imbatabilă sub ambele panouri, reușind 25 de puncte și 12 recuperări. Evoluții foarte bune Taneisha Harrison, cu 23 de puncte, și Rebecca Tobin, cu un double-double, 21 de puncte, 13 recuperări. Ancuța Stoenescu, baschetbalista-vedetă a violetelor vreme de un an și jumătate, a avut o evoluție slabă la revenirea pe Bega: 0 puncte, o singură recuperare și patru greșeli personale în 19 minute jucate.

BCM Danzio încheie, așadar, pe 6 în clasament, un loc până la urmă bun, având în vedere bugetele net superioare ale echipelor clasate pe primele locuri. Din sezonul viitor se anunță o întinerire a lotului, viitorul actualelor jucătoare, cât și al antrenorului Ljubomir Kolarevic urmând a fi decis în săptămânile ce urmează.

About Gabriel Toth

Leave a Reply