BCM Danzio a picat examenul cu Alexandria


BCM Danzio a suferit astăzi o înfrângere dureroasă în ecuația luptei pentru play-off. „Panterele roz” au pierdut în propriul fief cu 74-78 în fața formației din Alexandria, după un joc în care oaspetele au avut prim-planul în trei dintre cele patru sferturi.

BCM Danzio n-a reușit să se revanșeze pentru înfrângerea clară din tur, de la Alexandria, și a capotat din nou în fața formației din Teleorman, de această dată în sala „Constantin Jude”. Cu o bancă lungă pe hârtie, dar totalmente ineficientă, cu jucătoare ieșite din formă și din ce în ce mai nervoase, gruparea timișoreană a putut cu greu spera la mai mult.

CSBT Alexandria s-a instalat la timona jocului încă din start, reușind să-și asigure un avans de 6 puncte după primul sfert, 26-20. „Panterele roz” nu și-au revenit nici în următoarele 10 minute, asta deși au fost trei momente în care au reușit să se apropie la trei lungimi. Cu toate acestea, ratările din poziții simple le-au costat pe fetele lui Dan Ionescu, acestea intrând la cabine cu -8, 38-46 după o jumătate de meci.

Începutul sfertului 3 preconiza un adevărat coșmar pentru BCM Danzio, care s-a văzut la un moment dat condusă la 17 puncte, 42-59. Biljana Pesovic a dat însă semnalul unei reveniri spectaculoase, sârboaica trăgându-și efectiv colegele după ea. Cu 30 de secunde rămase până la sirenă, „panterele roz” au reușit să preia conducerea, 62-61, după un parțial impresionant de 20-2, în aproape 5 minute. Alexandria a condus pe tabelă la finalul sfertului, 64-62, însă totul avea să se decidă în ultimele 10 minute.

BCM Danzio a revenit la conducere în debutul ultimului sfert. La 68-66, timișorencele au ratat însă desprinderea, după care Adina Stoiedin, a doua jucătoare ca eficiență din lotul lui Dan Ionescu, a comis cea de-a cincea greșeală personală, părăsind astfel terenul. Nici Ana Vuksic și nici Bianca Blanaru nu i-au putut suplini absența, astfel că „panterele roz” s-au prăbușit din nou, facilitându-le teleormănencelor un succes extrem de important, care le asigură în mare măsură locul 6 la finele sezonului regulat.

O problemă gravă pentru formația pregătită de Dan Ionescu rămâne lipsa aportului din partea jucătoarelor venite de pe bancă. Dacă săptămâna trecută, la Sfântu Gheorghe, rezervele nu au reușit niciun punct, astăzi Antoinette Thompson a înscris două, și acelea însă în urma unor aruncări libere.

Tiffany Brown a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu 23 de puncte, urmată de Adina Stoiedin – 18, Sonja Maric – 11, Biljana Pesovic – 10, Marta Fodor  – 10 și Antoinette Thompson – 2.

„Un rezultat ce asigură formației din Alexandria locul 6, nouă nu ne rămâne decât lupta pentru locul 7. Un rezultat ce confirmă jocul din tur, atunci când formația din Alexandria ne-a bătut mult mai bine decât astăzi. Nu a mers în primul rând apărarea, mai ales în prima jumătate a jocului. Ne-am revenit în sfertul 3, dar nu am putut să menținem același ritm până la final. Putem spune că a contat ieșirea Adinei Stoiedin, pentru că apoi n-a mai fost nimeni care să prindă mingea sup panou, ca să nu mai spun de puncte. Avem o bancă mai scurtă, toată lumea dorește să joace, dar trebuie să și demonstreze acest lucru. Atâta timp cât oferi șanse, iar unele jucătoare nu profită de ele, e normal să merg mai mult pe 6, maximum 7 jucătoare”, a declarat la final antrenorul Dan Ionescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply