BC Timișoara, ucisă în ultimul sfert: 82-98 la Oradea

wm_baschet_bc_timisoara_oradeaTS039TS (Small)
BC Timișoara a pășit cu stângul în noul an, fiind întrecută clar la Oradea, în prima manșă a sferturilor de finală din Cupei României. Alb-violeții au cedat cu 82-98, o diferență greu de remontat în returul de duminică, de pe Bega.

Timișorenii au început extrem de timid partida, văzându-se rapid conduși cu opt puncte, 7-15, pentru ca mai apoi orădenii să evadeze chiar la +9. La capătul primelor zece minute, tabela din sala „Antonio Alexe” indica 26-18 pentru gazde, însă oaspeții aveau să dea o replică mult mai bună în sfertul 2. Practic, semnalul revenirii a fost dat de trei „trițe” consecutive, marcate, pe rând, de Conley, Jovanovic și nou-venitul Fenn. Bănățenii au preluat chiar conducerea, cu aproape două minute și jumătate până la pauza mare, păstrându-și însă avantajul până în ultimul minut din prima jumătate.

Cea de-a doua jumătate a meciului a început de la 47-45 pentru orădeni, care și-au surprins adversarii cu un start fulminant, evadând rapid la 54-45. Timișorenii s-au adunat greu, au ajuns chiar la -13 (60-47), însă la finalul sfertului 3 se înregistra o diferență de doar șase puncte (69-63), ce putea fi remontată în ultimele 10 minute.

Sfertul final a început promițător pentru băieții lui Petricevic, care s-au apropiat la trei lungimi (71-68), însă apoi au avut o cădere care avea să încline în final balanța în favoarea gazdelor, care s-au desprins la 79-68. Timișorenii l-au pierdut pe final și pe Nikola Vasojevic, care a acumulat cinci greșeli personale, astfel că finalul a fost de-a dreptul infernal. Practic, oradea a defilat până în ultimele minute, căutând „suta”, în uralele fanilor din tribune.

S-a încheiat 98-82, o diferență ce va fi foarte greu de remontat de bănățeni în manșa retur, ce se va desfășura duminică, de la ora 18, în sala „Constantin Jude”.

Zlatko Jovanovic a fost cel mai bun marcator pentru BC Timișoara, cu 24 de puncte, urmat de Conley – 18, D. Andrei – 14, Vasojevic – 10, Gacesa – 5, Radulovic – 5, Fenn – 5. De partea cealaltă, Subotic a fost lider, cu 23 de puncte, urmat de Denison, cu 19.

About Gabriel Toth