08ad183f67e77fec2f70d07f2172
BC Timișoara continuă procesul de remaniere a lotului, început în forță odată cu numirea lui Dragan Petricevic în funcția de antrenor principal. După Gacesa și Vasojevic, sosiți în a doua jumătate a lunii decembrie, clubul alb-violet a parafat prima mutare a noului an. E vorba despre Darren Fenn, un pivot american în vârstă de 32 de ani, cu o experiență bogată la nivel înalt.

BC Timișoara a anunțat perfectarea primului transfer din 2014. Alb-violeții s-au întărit sub panou cu Darren Fenn, un pivot american ce măsoară 2.08m, specializat în aruncările de semidistanță și în recuperări, conform site-urilor de specialitate. Născut la 17 februarie 1980 la Tonawanda, în statul New York, Fenn  a început baschetul la Canisius Golden Griffins, după care, în 2001, a făcut pasul în Europa.

Drumul său pe Bătrânul continent a început în Franța, la CSP Limoge, continuând apoi la belgienii de la Eurolines Vilvoorde și Ural Perm, cu care în 2004 cucerea Cupa Rusiei. În următorul sezon s-a transferat la KK Bosna Sarajevo, formație cu care a reușit eventul în Bosnia. Din 2005 s-a transferat în Germania, mai întâi la Eisbären Bremerhaven, după care, un an mai târziu, a trecut la Brose Baskets, cu care, în 2007, reușea să câștige Bundesliga. În campionatul german a mai evoluat vreme de patru ani la Artland Dragons, pentru ca sezonul 2012/2013 să îl găsească în Japonia, la Hitachi SunRockers, din Tokio. Cea de-a doua parte a anului trecut a petrecut-o în Franța, la JDA Gijon, pentru care a bifat trei meciuri în campionat și două în FIBA EuroChallenge.

„Șanse de transferuri există mereu, acesta este sportul. Loturile suferă mereu modificări, se întâmplă peste tot. Cu siguranță, un lot poate fi mereu îmbunătățit, în funcție de posibilități, chiar în funcție de adversari. BC Timișoara e un club ce își dorește mereu să se îmbunătățească, astfel că șanse de noi transferuri sunt oricând, chiar până la finalul acestui campionat”, declara în această dimineață Dragan Petricevic, înainte ca transferul lui Darren Fenn să fie oficializat.