BC Timișoara și-a prezentat lotul pentru noul sezon! „Vrem ca lumea să vină cu plăcere la sală”

grup
BC Timișoara s-a reunit astăzi, în noua formulă, în care se va ataca ediția 2013/2014 a Ligii Naționale și a Cupei României. De la evenimentul de prezentare al lotului, n-au lipsit niciunul dintre nou-veniți, dar nici staff-ul tehnic, unul complet înnoit în această vară.

La BC Timișoara s-a intrat oficial într-o nouă etapă. Lotul de jucători e plin de noutăți, doar Zlatko Jovanovic continând pe Bega din fostul grup al stranierilor. Banca tehnică e formată la rândul ei din nume noi, cu Tudor Costescu antrenor principal, secondat de Nenad Mandic, preparator fizic urmând a fi Tiberiu Puta, cunoscut mai degrabă pentru activitatea sa de antrenor în handbalul feminin.

La evenimentul de prezentare al lotului au fost prezenți toți jucătorii nou-veniți în această vară. E vorba despre lituanianul Vaidotas Volkus, sârbul Vladimir Panic, muntenegreanul Aleksandar Radulovic, americanii Tremayne Johnson și Anthony Lee-Ingram, precum și experimentatul Flavius Lăpuște. Lista stranierilor e completată de Zlatko Jovanovic, cel ce va îndeplini și funcția de căpitan de echipă, odată cu începerea celui de-al treilea său sezon în alb-violet. Lotul „leilor” îi mai cuprinde pe Dragoș Andrei, George Toth, Georgian Păun, Zoran Milencovici și Raul Covaciu, ultimul promovat din această vară la echipa de seniori.

„După eforturile depuse alături de staff-ul administrativ și cel tehnic, cred că am ales soluțiile cele mai bune. Cred că ne vom folosi de toți jucătorii din lot, asta ne-am și propus, nu vrem să ținem pe nimeni doar pentru a face figurație, ci așteptăm chiar să dea randament. Vreau ca lumea să fie convinsă că vom face tot ce ține de noi pentru a ne autodepăși și pentru a-i satsface pe cei ce investesc în noi, atât material, cât și afectiv. Vreau ca lumea să vină cu plăcere la sală. Eu îmi doresc să câștig fiecare meci, Cupa României ar putea reprezenta un obiectiv pentru noi, însă bătaia cea mai mare se va da în campionat, unde, din ce văd eu, toată lumea trebuie să fie foarte precaută”, a declarat noul antrenor al formației timișorene, Tudor Costescu.

Noul sezon le va propune fanilor întâlnirea cu o nouă școală tradițională de baschet, cea lituaniană. Vaidotas Volkus va fi primul baltic din istoria baschetului timișorean și mărturisește că a auzit numai cuvinte frumoase despre noua sa echipă de la conaționalii săi ce au mai evoluat în România. „Am fost liber de contract la finalul sezonului trecut și am primit o ofertă de la o echipă foarte bună. Am auzit că BC Timișoara e o echipă de tradiție a României, m-am consultat și cu Vaidotas Peciukas, care a jucat și el aici în campionat, și mi-a spus numai lucruri bune despre acest club. Știu că sala e plină aproape la fiecare meci. Ca de fiecare dată, eu îmi doresc primul loc, de aceea am venit. Conducerea nu ne-a spus că se așteaptă de la noi chiar câștigarea titlului, dar oricum, se vizează o poziție de top”, a declarat Volkus.

Jucătorii lui BC Timișoara vor efectua luni dimineață vizita medicală, pentru ca după-amiază să efectueze primul antrenament în noua formulă, la sala „Constantin Jude”.

 

About Gabriel Toth

Leave a Reply