BC Timișoara s-a descătușat pe final în fața Energiei

DSC_7131 (Medium)BC Timișoara își confirmă forma bună din ultima perioadă, reușind să învingă fără drept de apel una dintre cele mai incomode formații ale campionatului, Energia Târgu Jiu. Participantă în fazele superioare ale FIBA EuroChallenge, formația gorjeană nu a contat în disputa de sâmbătă, din sala „Constantin Jude”, decât în prima jumătate, finalul aparținând în totalitate jucătorilor echipați în alb și violet.

Primele 20 de minute ale disputei de la Timișoara s-au desfășurat sub semnul echilibrului. Ambele formații și-au etalat veleitățile ofensive, punctând des de la distanță, fapt consemnat, de altfel, și în scorul primului sfert, 29-24 pentru BC Timișoara. Avansul alb-violeților avea să fie de șase puncte la pauza mare, 52-46, dar asta după ce Energia remontase în două rânduri handicapul de pe tabelă.

Același lucru l-au încercat gorjenii și după pauza mare, însă fără sorți de izbândă. Mult mai deciși și dispuși la o risipă mai mare de energie, bănățenii au încheiat sfertul 3 cu opt puncte avans, 71-63, pentru ca în ultimele zece minute să reușeasă o adevărată demonstrație de forță, oprind tabela la un ecart ce nu lasă loc de prea multe comentarii: +21 de puncte, 96-75, iar BC Timișoara își trece în cont două puncte esențiale în lupta pentru play-off.

Cel mai bun jucător al partidei a fost bosniacul Dalibor Persic, autor a 29 de puncte și 7 recuperări. L-au urmat Zlatko Jovanovic 22, Vladimir Tica 18, Radenko Pilcevic 13,  Milos Pesic 9, Jahenns Manigat 3 și Goerge Toth 2. De partea cealaltă, s-au remarcat Porter Troupe 21 puncte, Andreas Glyniadakis 19 și Nemanja Milosevic 18.

Reacții la cald

„Felicit mai întâi jucătorii, pentru că le merită. La fel și staf-ul pe care îl am. Faptul că echipa începesă joace bine, e cu siguranțăși meritul lor. E o victorie importantă, având în vedere diferența și modul în care am jucat, nu cred că există vreun dubiu. Energia e o echipă foarte dificilă. Pentru prima oară văd această echipă nereușind să joace constant 40 de minute. Au făcut-o însă 37-38 de minute, până când ne-am dus la 13 puncte. Nu e ușor să învingi o echipă care joacă în EuroChallenge. Presiune a fost, există de fiecare dată. Baschetul este un sport de contact, nu este balet. Acolo unde există contact, lovituri, existăși reacții”. (Dragan Petricevic, antrenor BC Timișoara)

„În primul rând, felicitări jucătorilor și antrenorilor de la Timișoara, au meritat în proporție de 100% victoria în acest meci. Din păcate, am arătat că nu suntem pregătiți pentru un astfel de meci. Nu e o scuză faptul că am avut doar două zile de pregătire pentru această partidă. Acest program îl avem de la mijlocul lunii noiembrie. Sunt foarte dezamăgit de ceea ce am arăta astăzi, trebuie să vorbesc cu jucătorii, pentru că nu avem voie să ne prezentăm așa, dacă dorim să rămânem în zona de play-off”. (Antonis Constantinides, antrenor Energia Târgu Jiu)

About Gabriel Toth

Leave a Reply