BC Timișoara s-a impus în Bănie, la ultima reprezentație a anului

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

BC Timișoara a bifat un succes extrem de important în această seară, pe terenul unei formații incomode, mai cu seamă pe teren propriu, SCMU Craiova. Alb-violeții s-au impus cu 83-77 în fieful echipei din Bănie, la care a debutat, cu această ocazie, experimentatul Cătălin Burlacu, reîntors de câteva zile la gruparea olteană.

Startul de meci a fost de partea formației lui Nenad Mandic, care a dominat ostilitățile în primul sfert, pe care l-a încheiat la adăpostul unui avantaj consistent, 23-11. Actul următor a aparținut însă în totalitate gazdelor, care au reușit o revenire de senzație, astfel că la pauza mare, tabela Sălii Polivalente din Craiova indica egalitate între cele două combatante, 39-39. Doljenii au început mai deciși a doua jumătate a meciului, s-au aflat și la conducere însă timișorenii și-au regăsit treptat cadența și s-au instalat din nou la conducerea jocului. Finalul a fost gestionat perfect de elevii lui Nenad Mandic, care încheie victorioși un an 2016 început cu mari frământări pe plan financiar, și chiar sub spectrul primei retrogradări de la promovarea fostei Comerțul Politehnica (precursoarea actualului club), în 1987.

O prestație de excepție în jocul de astăzi pentru americanul Dominique Rambo, care a reușit 26 de puncte, 9 recuperări și 7 pase decisive pentru BCT. Timișorenii au mai punctat prin Mladen Jeremic 16 puncte, Adrian Diaz 13, Octavian Popa Calotă 8, Nikola Otasevic 8, Milos Komatina 5, Ionuț Drăgușin 4 și Alin Andrieș 3.

De partea cealaltă, americanul Craiovei, Darius Hargrove, a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 30 de puncte, urmat de Corneanu 12, Fraseniuc 10, Taylor 8, Burlacu 8, Damian 5 și W. Paul 4.

BC Timișoara va disputa primul meci din 2017 duminică, 8 ianuarie, de la ora 20:00, în compania liderului Steaua CSM București. Meciul e programat în sala „Constantin Jude” și contează pentru etapa a XV-a a Ligii Naționale de baschet masculin.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply