BC Timișoara pierde un meci pe care l-a avut în mână


BC Timișoara a fost aproape de prima victorie externă din FIBA Eurochallenge, dar a sfârșit prin a fi învinsă la Kormend, scor 86-97. „Leii din Banat” au condus trei sferturi, însă au pierdut totul în doar câteva secunde.

BC Timișoara pierde orice șansă la calificarea în următoarea fază a FIBA Eurochallenge. Bănățenii le-au prilejuit maghiarilor să obțină prima victorie din întrecerea europeană, la capătul unui joc decis în ultimul sfert. După ce a controlat ostilitățile vreme de 30 de minute, formația pregătită de Predrag Badnjarevic a dat cu piciorul unei victorii importante în doar câteva minute, la începutul sfertului 4.

BC Timișoara a început bine partida de la Kormend și, chiar dacă maghiarii s-au ținut aproape pe tabelă, a dat permanent senzația că are situația sub control. După un avantaj minim la capătul primului sfert (22-21), alb-violeții și-au mărit ecartul la trei lungimi în momentul intrării la cabine (40-37).

După pauza mare, cele două puncte începeau să se contureze pentru băieții lui Predrag Badnjarevic. Apărarea agresivă, eficiența din atac, în special de după linia de trei puncte, și inspirația conducătorului de joc Jovanovic i-au distanțat pe timișoreni chiar și la 12 puncte (65-52). La capătul sfertului 3, avantajul alb-violeților se micșorase la 9 puncte (61-70), dar chiar și așa, era o situație din care se putea aborda mult mai relaxat strategia pentru ultimele 10 minute.

Ultimul sfert avea să fie însă un adevărat coșmar pentru BC Timișoara. Totul s-a rupt în debutul actului, atunci când s-a fluierat un fault tehnic la Delvon Johnson, iar maghiarii s-au apropiat periculos. Bănățenii au părut complet derutați de situație și le-au facilitat maghiarilor să se instaleze confortabil la conducere. Practic, în primele cinci minute ale ultimului sfert, Kormend a avut un parțial de 19-3, care a pus practic capac meciului. S-a încheiat 97-86 în favoarea gazdelor, care își iau astfel revanșa pentru înfrângerea la 10 puncte de la Timișoara.

Robert Sarovic a fost cel mai bun marcator al timișorenilor, cu 19 puncte, urmat de Jovanovic – 15, Johnson – 14, Djerasimovic – 13, Archie – 13, Popescu – 5, Căpușan – 4 și Jelenic – 3. De partea cealaltă, americanul Matthew Shaw a făcut un meci excepțional, reușind 33 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. De asemenea, croatul Buljan s-a remarcat cu un double-double, cu 29 de puncte și 10 recuperări.

About Gabriel Toth

Leave a Reply