BC Timișoara pierde și returul cu Energia, iar Shiloh pornește exodul

11934992_861662263930197_1813868513215980506_nBC Timișoara a pierdut și manșa a doua a disputei din turul I al Cupei României cu Energia Târgu Jiu. Gorjenii s-au impus cu 70-63 astăzi, în sala „Constantin Jude”, la capătul unui joc pe care alb-violeții păreau la un moment dat să îl aibă în mână, însă nu au reușit să gestioneze ultimele minute.

Situația disperată în care se află clubul începe să își arate efectele. Pentru returul de astăzi, cu Energia Târgu Jiu, antrenorul Dragan Petricevic nu s-a putut baza pe un jucător exponențial, Kyle Shiloh, americanul fiind primul care a părăsit corabia, optând pentru formația finlandeză Kouvala, pentru care a mai evoluat și în urmă cu cinci ani. Iar „dezertările” ar putea continua, Filip Barovic și Nenad Milosevic părând a fi următorii pe lista plecărilor.

Fără bani încasați în ultima perioadă și cu viitorul clubului în ceață, cei rămași deocamdată la BC Timișoara aveau astăzi în față o misiune dificilă și în condiții normale, întoarcerea unui handicap de 6 puncte în fața unei echipe precum Energia Târgu Jiu. Chiar și așa, „leii” au dat senzația, în multe momente ale jocului, că pot spera la răsturnarea situației. Mai cu seamă în sfertul 3, în care BCT a avut chiar și opt puncte avans, 54-46, cu un minut și jumătate rămas pe ceas.

Finalul de joc a arătat însă o echipă epuizată, deconectată de la importanța jocului, incapabilă să mai răspundă comenzilor lui Dragan Petricevic, care le-a cerut în repetate rânduri să încerce să câștige fără a se mai gândi la diferența înregistrată în tur. Iar asta deoarece prin statutul de „lucky loser”, două echipe teoretic eliminate din acestă fază vor accede în sferturi. Chiar și acum, la acest -13 la general, mai există speranțe pentru alb-violeți, întrucât în manșele tur s-au impus în principal oaspeții (excepțiile fiind Dinamo și Energia).

Principalul marcator al lui BC Timișoara a fost Bogdan Popescu, de altfel singurul jucător de pe teren aflat în „double-double”, cu 15 puncte și 10 recuperări. L-au urmat Low 14 puncte, Barovic 10, Milencovici 8, Popa 6, K. Smith 5, Nikolov 3 și Milosevic 2. La gorjeni, omul nr. 1 a fost Porter Troupe, cu 17 puncte, urmat de Miles Jr., cu 15 (+ 8 recuperări), Santa 10, Eziukwu 9, Mack 6, Diggs 5, D. Andrei 3, Guțoaia 3, Aktaș 2.

Mai mult decât statutul de „lucky loser”, BC Timișoara așteaptă deblocarea situației financiare, clubul făcând ieri apel la mediul de afaceri din oraș pentru a da o mână de ajutor. În caz contrar, e foarte posibil ca aceasta să fi fost una dintre ultimele întâlniri ale iubitorilor de baschet din Timișoara cu echipa care a rezistat 28 de sezoane neîntrerupte pe prima scenă…

About Gabriel Toth

Leave a Reply