BC Timișoara o răpune din nou pe Dinamo! Dundjerski, aproape de o performanță rară în baschetul românesc

© Emanuel Titus Iliesi

Slobodan Dundjerski, aproape de triple-double în meciul cu Dinamo (Foto: © Emanuel Titus Iliesi)

BC Timișoara își valorifică din nou la maximum avantajul terenului propriu. Trupa lui Nenad Mandic a obținut în această seară două puncte prețioase, prin victoria cu 91-85 în fața lui Dinamo, o pretendentă la play-off. Bucureștenii n-au găsit ac de cojocul lui Jeremic, din nou coșgheter pentru bănățeni, și nici pentru Dudjerski, aflat foarte aproape de un triple-double, o realizare rarissimă în campionatul românesc.

BC Timișoara și-a luat un avans considerabil în fața lui Dinamo încă din primul sfert, încheiat cu +14 de alb-violeți, 29-15. Bucureștenii au găsit însă replica pentru tactica pregătită de Nenad Mandic și, până la pauza mare, au recuperat considerabil din handicap: 46-41 pentru gazde după 20 de minute. Sfertul 3 a fost un veritabil regal ofensiv la ambele panouri, cele două echipe reușind să înscrie, în total, 52 de puncte, împărțite… frățește, câte 26 de fiecare tabără. Cu un ecart totuși fragil de apărat (5 puncte), BCT a rezistat finalului încins de joc și și-a trecut în cont o victorie extrem de importantă, în economia luptei pentru supraviețuire.

Așa cum ne-a obișnuit în ultima vreme, coșgheterul Timișoarei a fost Mladen Jeremic, cu 22 de puncte. O prestație remarcabilă a avut însă Slobodan Dundjerski, autor al unui double-double, cuy 18 puncte și 10 recuperări. Sârbul care a împlinit 28 de ani în această săptămână, chiar de Mărțișor, n-a fost însă departe chiar de triple-double, prin cele 7 pase decisive cu care a încheiat meciul. Unde mai pui că Dundjerski a punctat binișor și la capitolul deposedări, având 4 „steal-uri” în partida cu Dinamo. Pentru BCT au mai punctat Djapa 15 puncte, Veselinov 11, Warren 10, Zivanovic 10, Milencovici 3 și Toth 2.

De partea cealaltă, Dinamo a reușit să aducă mai multe puncte de pe bancă (45, față de 40 reușite de titulari) prin trei jucători, de altfel, principali marcatori ai echipei în această seară: Nenad Sulovic 18 puncte, Karolis Babkauskas 14 și Noah Dahlman 13. Au mai punctat pentru roș-albi Marinov 11, Corpodean 10, Sutalo 9, Orbeanu 6 și Balaban 4.

Prin rezultatul din această seară, BC Timișoara contabilizează a doua victorie consecutivă și a șaptea din acest sezon, acumulând 32 de puncte. Alb-violeții vor juca miercuri, de la ora 17, în etapa intermediară a Ligii Naționale, în deplasare, la Târgu Jiu, cu Energia, pentru ca sâmbătă, 12 martie, de la ora 18, să revină în fața propriului public, pentru o nouă întâlnire care pe care, cu BCMU Pitești.

About Gabriel Toth

Trackbacks

  1. […] BC Timișoara a legat două succese consecutive în grupa locurilor 7-12 din Liga Națională de baschet masculin. După succesul de săptămâna trecută, cu Gaz Metan Mediaș, alb-violeții s-au impus în această seară în fața lui Dinamo, după un meci în care au condus aproape în permanență. Pe larg, despre ceea ce s-a întâmplat în această seară, la sala „Constantin Jude”, aflați din CRONICA PARTIDEI. […]

Leave a Reply