BC Timișoara nu se așteaptă la un meci ușor la Mediaș

bc timișoara petricevicBC Timișoara se deplasează sâmbătă pe terenul lui Gaz Metan Mediaș, o formație ce nu mai e la nivelul din ultimele sezoane, dar care poate pune probleme dacă e desconsiderată. Antrenorul „leilor”, Dragan Petricevic, a subliniat din nou faptul că în acest campionat nu mai există meciuri dinainte câștigate, iar trupa de pe Târnava Mare poate fi periculoasă prin prisma lipsei de presiune.

La prima vedere, o victorie la Mediaș e la îndemâna lui BC Timișoara. Formația ardeleană s-a confruntat în ultima perioadă cu mari probleme financiare, nereușind să mai strângă un lot la nivelul celor din anii trecuți. Chiar și așa, antrenorul Dragan Petricevic atrage atenția că, în acest sezon, nu există deplasări dinainte câștigate.

„Nu există niciun meci ușor și niciun meci accesibil în acest sezon. Mă refer în special la cele din deplasare. Pe teren propriu ar putea fi unele meciuri pe care le-am putea numi accesibile, deși în sport eu niciodată n-am fost de acord cu exprimarea unui pronostic înaintea unui meci. E un joc pe care trebuie să îl câștigăm, dacă dorim să păstrăm legătura cu primele cinci locuri, unde ne situăm acum”, a declarat Petricevic.

Antrenorul lui BC Timișoara a analizat gruparea din Mediaș, una ce poate fi periculoasă tocmai prin prisma lipsei unui factor de stres.

„Mediașul e o echipă dificilă. Eu i-am analizat, am văzut meciurile lor și pot să spun că e o echipă care are atuurile ei. A demonstrat acest lucru la meciul cu Craiova, când a învins chiar destul de lejer. E o echipă care are oscilații de evoluție între meciurile de acasă și cele din deplasare, dar e o echipă care joacă fără stres. Probabil că ei au un obiectiv trasat, nu știu exact care e, dar la cum joacă, am observat că nu există un factor de stres la ei. Au șase jucători străini și doi români ce joacă bine. Nu există teama de a pierde locul din echipă, nu există teama de a fi trimis acasă după două etape. Mie mi-a plăcut ce am văzut la ei”, a mai spus Petricevic.

Pesic, sub semnul întrebării

Infirmeria s-a golit în sfârșit la BC Timișoara, alb-violeții urmând să se deplaseze la Mediaș în efectiv complet. Singurul jucător care nu e încă refăcut în totalitate e Milos Pesic. „Au fost doar niște mici menajări în ultimele zile, dar vom pleca cu lotul complet. Pesic nu e încă 100% refăcut și nu știm în ce măsură îl vom utiliza sâmbătă. Cu siguranță, starea lui e mai bună decât săptămâna trecută”, a explicat Petricevic.

La rândul său, sârbul lui BC Timișoara admite că nu e la capacitate maximă, dar speră să-l mai lase durerile la ora meciului, pentru a-și putea ajuta cât mai mult coechipierii.

„Nu sunt la capacitate maximă, dar voi încerca să ajut echipa cât de mult posibil. Pentru mine, cel mai important e să mă simt confortabi, să nu mai simt durerea, pentru că doar așa pot juca fără nici cea mai mică teamă”, a spus Pesic

Partida Gaz Metan Mediaș – BC Timișoara se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 18.

About Gabriel Toth

Leave a Reply