BC Timișoara nu se regăsește: 72-87 la CSM București


BC Timișoara are parte de un început de retur de coșmar. După eșecul de pe teren propriu cu BC Mureș, „Leii din Banat” au fost întrecuți astăzi și la București, de CSM, după un meci controlat în totalitate de gazde.

Pe cât de bine au terminat alb-violeții prima jumătate a sezonului, pe atât de slab au început-o pe cea de-a doua. Victoria entuziasmantă din urmă cu o săptămănă, împotriva campioanei CSU Ploiești, pare să fi stors ultimele picături de energie ale bănățenilor. Primele două meciuri ale returului, joi cu BC Mureș și astăzi cu CSM București au scos la iveală o grupare timișoreană lipsită de vlagă, cu câțiva jucători ieșiți total din formă, singurele sclipiri din joc venind tot pe mâna neobositului Zlatko Jovanovic.

La jocul de astăzi, de la București, BC Timișoara a fost lipsită de aportul lui Dominique Archie. Chiar dacă americanul a făcut joi, cu Târgu Mureș, poate cel mai slab meci al său de la venirea pe Bega, absența acestuia s-a resimțit din plin astăzi, în „Arena de Baschet” din capitală.

„Leii din Banat” și-au etalat lipsurile încă din primul sfert, pierdut la o diferență de 11 puncte, 17-28. Până la pauza mare, diferența a rămas nemodificată, bucureștenii părând să găsească soluții la tot ceea ce încercau să pună pe tavă elevii lui Srdjan Jovanovic. După pauza mare, CSM s-a distanțat decisiv, ajungându-se la o diferență de peste 20 de puncte, asta și datorită ineficienței din atac a oaspeților, care au marcat doar două puncte în patru minute. Alb-violeții au avut apoi un ușor reviriment, încheind sfertul 3  cu 52-71, dar avea să fie mult prea târziu. BC Timișoara a câștigat ultimul sfert la 4 puncte, limitând proporțiile eșecului „doar” la -15, 72-87.

Ca de obicei, Zlatko Jovanovic a fost cel mai eficient jucător al Timișoarei, bosniacul trecându-și în cont un double-double, cu 16 puncte și 10 pase decisive. Au mai marcat pentru alb-violeți Jelenic – 11, Căpușan – 10, Derasimovic – 10, Popescu – 9, Gallimore – 9, Johnson – 4, Sarovic – 3. În tabăra bucureșteană, au excelat Morris – 23, Bosnjak – 18 și Martinic – 16.

About Gabriel Toth

Leave a Reply