BC Timișoara nu acceptă statutul de „lucky loser” în dubla cu U-BT Cluj

petricevicBC Timișoara va disputa miercuri după-amiază primul joc oficial în sala „Constantin Jude” din sezonul 2014/2015. E vorba despre manșa retur a disputei cu U Banca Transilvania Cluj, din prima fază a Cupei României, ardelenii impunându-se sâmbătă, în „Horia Demian”, la o diferență de un coș, 73-71.

BC Timișoara a făcut o primă jumătate de meci foarte bună la Cluj, unde a condus, la un moment dat, chiar și la o diferență de 16 puncte. În partea a doua, „leii” n-au mai avut la fel de mult spor din spatele liniei de 6.75m, permițându-le astfel clujenilor să se apropie și chiar să preia conducerea pe tabelă. Antrenorul Dragan Petricevic spune că nu încearcă să caute alibiuri pentru căderea echipei sale de după pauza mare, asta deși Dalibor Persic a fost indisponibil, iar Zlatko Jovanovic a jucat mai mult cu gândul la tatăl său, care avea să se stingă la puțin timp după jocul de la Cluj.

„A fost un meci cu două reprize total diferite la Cluj, dar acesta e baschetul. S-au înregistrat astfel de lucruri și la case mai mari. Eu nu mi-am căutat însă alibiuri. N-am vorbit de starea de sănătate a jucătorilor înainte de meci. Știam că nu va juca și Dalibor Persic. Am avut și alte probleme, despre care nu am vrut să vorbesc, pentru că nu sunt legate de echipă. Știți foarte bine prin ce trece Zlatko… Nu m-am dus în niciun caz la Cluj să pierd meciul. M-am dus cu gândul la calificare, dar nici eu, nici acești jucători nu ne-am dus acolo să pierdem. Eu sunt antrenor al unei echipe timișorene și, cât voi avea acest statut, nu voi merge să pierd. Firește, pot să accept că am pierdut, deoarece pentru mine sportul e realitate, nu can-can. Am făcut o perioadă de joc bun la Cluj, dar în sfertul 3, din păcate, am pierdut destul de multe mingi importante, am irosit aruncări deschise, sala s-a trezit, iar Clujul are o echipă excepțională, cu o rotație de 10 jucători foarte buni”, a declarat Dragan Petricevic.

Antrenorul alb-violeților are încredere în echipa sa, luând în considerare jocul dătător de speranțe din primele două sferturi ale jocului de sâmbătă, de la Cluj. „Cred în această echipă, cred în posibilitățile noastre. Eu știu că e la modă să scoatem în evidență numai dezastrele. Dar eu cred că dacă la un moment dat aveam 16 puncte avans la Cluj, e și acesta un aspect pozitiv”, a mai spus bosniacul.

„Nu voi accepta termenul de «lucky loser»”

BC Timișoara are la îndemână calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, atât prin prisma diferenței mici cu care a cedat la Cluj, dar și datorită configurației actuale din Liga Națională. În această primă fază a Cupei României, se întrec 12 din cele 13 prim-divizionare, Energia Târgu Jiu fiind calificată mai departe, datorită tragerii la sorți. Pe lângă cele șase învingătoare ale „dublelor” din această fază, în sferturi va mai merge și echipa care pierde la diferența generală cea mai mică, adică așa-numitul „lucky loser”, un termen pe care Dragan Petricevic nu îl acceptă însă.

„Ne gândim miercuri să ne calificăm prin victorie. Cu siguranță, nu voi accepta acel termen de «lucky loser». Acest oraș nu e un loser și nici nu voi accepta să mă calific din această postură”, spune răspicat Petricevic.

Tehnicianul bosniac speră să se poată baza în meciul de miercuri pe Dalibor Persic, indisponibil în partida tur, pentru a avea rotația completă pe poziția 3. „Vom face tot posibilul ca Dalibor Persic să joace, la Cluj ne-ar fi ajutat foarte mult. Bogdan Stăncuț, un băiat care progresează, de altfel, foarte frumos, a fost sincer și mi-a spus «Coach, eu în patru ani de zile n-am mai jucat un meci cu o asemenea miză și într-o asemenea atmosferă». Unii jucători au primit un rol cu care poate nu au fost obișnuiți, cum au fost Stăncuț și Manigat, care a jucat și el multe minute pe un post pe care nu îl stăpânește atât de bine”, a explicat Petricevic.

Partida BC Timișoara – U Banca Transilvania Cluj va avea loc miercuri, de la ora 17, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply