DSC_3962 (Medium)BC Timișoara a pășit cu stângul în noua ediție a Ligii Naționale. Alb-violeții au cedat, pe teren propriu, în fața celor de la Steaua CSM EximBank, formație cotată cu șanse bune în lupta pentru titlu. Practic, bănățenii au plătit tribut primei jumătăți de meci, în care roș-albaștrii au dominat ostilitățile.

Steaua a luat o opțiune serioasă pentru victorie la Timișoara încă din primul sfert, la capătul căruia avea deja un avans de 11 puncte, 25-14. Ecartul oaspeților avea să se mai mărească până la pauza mare, atunci când tabela din „Constantin Jude” indica o diferență de 14 puncte în favoarea steliștilor, 43-29.

În cea de-a doua jumătate a meciului, timișorenii s-au prezentat mai bine, reușind să mai ciuntească din handicap și grație „trițelor”, care au intrat de această dată. După sfertul 3, diferența se micșorase la nouă lungimi (55-64), însă bucureștenii s-au menținut pe poziții și și-au asigurat victoria în ultimul sfert, oprind tabela la 75-85.

Zlatko Jovanovic a fost cel mai eficient jucător al timișorenilor, cu 22 de puncte, urmat de Manigat 13, Persic 12, Pesic 9, Tica 8, Popescu 7 și Lewis 4. De partea cealaltă, Titus Nicoară și Pankracije Barac au pus cele mai multe puncte pe tabelă pentru Steaua, câte 16.

Leave a Reply