BC Timișoara învinge fără emoții în Harghita


BC Timișoara a bifat sâmbătă cel de-al cincilea succes consecutiv din campionat. „Leii din Banat” n-au întâmpinat probleme la Mircurea Ciuc, în fața mult mai modestei BC Perla Harghitei, de care au trecut cu 91-66.

Între două jocuri în Eurochallenge, BC Timișoara a luat o gură bună de aer la Miercurea Ciuc, acolo unde s-a impus confortabil, la 25 de puncte diferență. Alb-violeții n-au întâmpinat emoții în fața gazdelor, victoria conturată rapid permițându-i lui Predrag Badnjarevic să le ofere minute tuturor jucătorilor înscriși pe foaia de joc.

Doar primul sfert a fost mai echilibrat, BC Timișoara conducând la capătul primelor 10 minute cu 24-20. Până la pauza mare, „leii” au luat viteză, distanțându-se la 20 de puncte în momentul intrării la cabine, 33-53. Acesta a fost, de altfel, sfertul decisiv, în cea de-a doua jumătate a meciului alb-violeții reușind să-și mai mărească ecartul cu cinci lungimi, fără să forțeze.

Cel mai bun marcator al lui BC Timișoara a fost Zlatko Jovanovic, cu 19 puncte, urmat de Jelenic – 18, Djerasimovic – 15, Sarovic – 12, Popescu – 10, Archie – 6, Căpușan – 4, Johnson – 4, Andrei – 3.

„Nu am început meciul foarte concentrați, deși le-am cerut băieților să arate seriozitate. Cu începere din sferul al doilea, am fost mult mai motivați și ne-am distanțat până la pauza mare. În repriza a doua, am menținut avantajul și am folosit toți jucătorii de pe bancă. Este important ca și ei să aibă șansa lor de  a ajuta echipa”, a punctat antrenorul Pradeag Badnjarevic, pentru site-ul oficial al clubului.

Pentru „Leii din Banat” urmează cea de-a doua deplasare din FIBA Eurochallenge. BC Timișoara se va duela cu Kormend în Ungaria marți, de la ora 19.

About Gabriel Toth

Leave a Reply