BC Timișoara încearcă să repare greșelile de la Oradea: „Vrem să jucăm baschet, nu doar să ne uităm la tabelă”

dragan-petricevic2

BC Timișoara va primi duminică vizita celor de la CSM Oradea, în manșa a doua a sferturilor de finală din Cupa României. Alb-violeții au în față o misiune extrem de dificilă, având de remontat un handicap de 16 puncte înregistrat în meciul tur. Dragan Pretricevic și-a reafirmat însă încrederea în jucătorii săi și speră ca echipa să se bucure de o susținere mult mai consistentă din tribune odată cu acest joc.

Dragan Petricevic s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi din partida de miercuri, de la Oradea, în ciuda diferenței de 16 puncte în favoarea gazdelor, conturată, e drept, abia în minutele de final. „Un meci durează 40 de minute, nu 33-35, cât am jucat noi. Eu mă declar mulțumit de evoluția jucătorilor mei, pentru că au arătat atitudine, au arătat acest spirit al Timișoarei de care tot vorbim, adică faptul că nu suntem inferiori adversarului în niciun moment și în nicio sală. Am jucat, în acest moment, cu cea mai bună echipă din baschetul românesc, asta și prin prisma stabilității, pentru că n-au făcut absolut nicio schimbare de jucători între tur și retur. Apoi, e vorba de o echipă cu jucători de o foarte bună valoare individuală și de echipa cea mai bine pregătită fizic din țară, de departe. Eu îl cunosc pe preparatorul fizic al lor, lucrează cu această echipă de doi ani de zile și a crescut foarte mult valoarea acestui lot. Uitați-vă că, în ultimele cinci minute, echipa din Oradea juca precum ar fi fost începutul meciului”, a declarat Petricevic.

Antrenorul alb-violeților a scos în evidență și principalele lacune ale echipei din acest moment. „Noi suferim la mai multe capitole, cum ar fi pregătirea fizică și omogenitatea. Spun pregătire fizică pentru că în ultima lună s-au schimbat trei jucători și s-a lucrat mult mai mult tactic și destul de static. Jucătorii noi au trebuit să învețe schemele de joc, am venit la rândul meu cu câteva schimbări și mereu trebuia să ne pregătim pentru meciul ce urma. Aceste schimbări necesită timp”, a mai spus Petricevic.

De la revenirea sa la Timișoara, Dragan Petricevic a încercat, în mai mulote rânduri, să mobilizeze tribuna din sala „Constantin Jude”, devenită mult mai liniștită față de cea din perioada primului său mandat. „La Oradea e o susținere extraordinară din partea sălii. Din păcate, jucătorii noștri nu simt acest lucru la Timișoara. Nu mai fac un apel către suporteri, dar adevărul e că trebuie să transmitem un mesaj către timișoreni, deoarece această echipă încă nu simte susținerea pe care o merită. În ultimii șapte ani de zile, a participat la cinci turnee finale ale Cupei României, de patru ori a jucat finala, a disputat două finale de campionat, două Final 4-uri în Cupa Europei Centrale și câte o prezență în EuroChallenge și Liga Balcanică. Aceste date duc BC Timișoara pe primele locuri în baschetul românesc, după Asesoft, și la bătaie cu Clujul și Mediașul, în ceea ce privește puterea rezultatelor. Această echipă chiar merită o susținere. În toate orașele pe care le-am enumerat, există această legătură între public și echipă. La noi, din păcate, nu am găsit-o, dar sper să o revedem începând cu meciul cu Oradea. Repet, nu e un apel, pentru că nu suntem atât de neajutorați încât să facem apeluri. E doar un mesaj al unor jucători care joacă cu numele Timișoarei pe piept, pe spate și în inimă”, le-a transmis Petricevic fanilor.

Referitor la meciul de duminică, antrenorul lui BC Timișoara admite că diferența de 16 puncte va fi greu de remontat, însă așteaptă de la elevii săi în primul rând un baschet de calitate, dătător de speranțe pentru returul Ligii Naționale. „Diferența e destul de mare, nu e ușor să o recuperăm. Inevitabil, la fiecare conferință de presă, un antrenor e nevoit să se folosească de câteva clișee. Unul dintre ele spune că se joacă până la ultimul fluier. Dar asta e realitatea. Noi chiar vom încerca să jucăm un baschet de calitate, nu să stăm să privim mereu înspre tabelă. Vom încerca să recuperăm această diferență, dar la fel de bine, e important cum vom juca, în perspectiva returului. Nu ne-am impus un obiectiv stresant, ci unul normal, încercarea de a ajunge în Final Four-ul din Cupa României, după care urmează cel legat de play-off. Minunile se întâmplă de multe ori doar în filme și în basme. O minune trebuie să vină însă și în urma unui program bine structurat”, consideră Petricevic.

Problemele de lot nu sunt încă în totalitate rezolvate la BC Timișoara. Dacă Vladimir Panic e în continuare indisponibil, o veste bună ar fi refacerea completă a lui Anthony Lee-Ingram , cel ce a lipsit de pe parchet în ultimele două luni. De asemenea, Jason Conley acuză unele probleme digestive, dar șansele ca el să se refacă până la ora jocului sunt destul de mari. „Panic e în continuare indisponibil, în timp ce Lee s-a alăturat echipei, e apt 100% din punct de vedere medical, dar e puțin ieșit din ritmul echipei. Trebuie să îl reîncadrăm cât mai repede în echipă, deoarece a lipsit două luni de zile, iar noi avem de a face cu un sport colectiv, unde o piesă nu e la locul ei, totul se poate dărâma. Așadar, din punct de vedere medical îl avem la dispoziție, iar eu am încredere că într-un timp foarte scurt îl vom vedea și pe teren”, a mai spus Petricevic.

Partida BC Timișoara – CSM Oradea se va desfășura duminică, de la ora 18, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth