BC Timișoara, în căutarea unui nou trofeu după 5 ani! Duel alb-violet în semifinalele Cupei

DSC_7144 (Medium)BC Timișoara se pregătește de Final Four-ul Cupei României, organizat la Pitești joi și vineri. Alb-violeții își doresc să repete isprava din 2010, când tot cu Dragan Petricevic la timonă, reușeau să câștige trofeul la Sibiu. „Leii” sunt însă conștienți că nu vor avea o misiune ușoară, mai ales că în semifinale vor întâlni gazda turneului, BCMU Pitești.

BC Mureș Târgu Mureș – Atlassib Sibiu și BCMU Pitești – BC Timișoara sunt semifinalele Cupei României, ediția 2015. Alb-violeții pornesc cu optimism spre Pitești, gazda turneului Final Four, de unde speră să nu se întoarcă cu mâna goală.

Chiar dacă în această fază nu au acces formațiile ce au dominat sezonul regular din Liga Națională, Dragan Petricevic, antrenorul timișorenilor, e de părere că toate cele patru și-au meritat prezența în semifinale.

„Echipele care au meritat, s-au calificat. Nu e neapărat să acceadă în Final Four cele mai bine clasate echipe din campionat. De multe ori, s-au răsturnat toate calculele și au câștigat echipe cărora nu li se dădea nicio șansă înaintea întrecerii. Noi suntem foarte bucuroși că am ajuns în careul de ași al Cupei. De mulți ani, nicio gazdă a turneului nu a câștigat Cupa. Și în 2010, atunci când am câștigat-o noi, Mediașul era considerat gazdă, chiar dacă turneul s-a disputat la Sibiu”, a declarat Dragan Petricevic.

Deși statistica n-o avantajează în calitate de echipă gazdă, gruparea din Pitești, pe care BC Timișoara o va înfrunta joi, în semifinale, e considerată favorita întrecerii de către Dragan Petricevic.

„Piteștiul, prin forma sportivă arătată în ultima perioadă, dar și prin faptul că joacă acasă, e principala favorită a competiției, după părerea mea. Nu sunt vorbe spuse doar pentru a pune o presiune suplimentară pe ei. Presiune simțim cu toții, ca să fim cinstiți. Eu spun ceea ce e real. Pentru toate celelalte trei echipe, acest turneu reprezintă o șansă. Noi vom merge acolo să jucăm un baschet bun, un baschet deschis. Meciurile nu seamănă unul cu celălalt, așa cum în campionat am pierdut la Pitești, acum putem să învingem. Important e să fim sănătoși, optimiști și pozitivi până atunci”, a mai spus Petricevic.

BC Timișoara are un program extrem de încărcat în această perioadă, astfel că speră ca elevii săi să fie inspirați la ora jocurilor de la Pitești.

„Noi atât de mult în ultima perioadă, încât îmi e deja mie greu să mă resetez de la un meci la altul, să fac scouting-ul pentru jocul următor. Echipele diferă, adversarii diferă, jucătorii la nivel individual diferă. La Pitești, totul va depinde de forma din acea zi, de inspirația de moment a unor jucători, de energia și de gradul de încredere pe care îl vor avea în momentul în care vor păși pe teren”, e de părere Dragan Petricevic.

Joi, în prima zi a Final Four-ului, vor avea loc semifinalele: Atlassib Sibiu – BC Mureș Târgu Mureș (ora 17.15) și BCMU Pitești – BC Timișoara (ora 19.45). Vineri sunt programate finalele.

About Gabriel Toth

Leave a Reply