BC Timișoara, calificată en fanfare la turneul final al Campionatului Național U20

DSCF0218-Small

BC Timișoara a acces în ultima etapă a Campionatului Național U20, după un patrulater desfășurat la Craiova. Tinerii baschetbaliști, pregătiți de Cristian Bota și Tiberiu Ondreikovics au reușit trei victorii în cele trei zile petrecute în Bănie, formând singura grupare ce reușește calificarea la turneul final fără să cunoască înfrângerea.

Timișorenii și-au asigurat calificarea încă din prima zi a întrecerii. Fiindu-i suficientă o singură victorie pentru accederea și din punct de vedere matematic în faza următoare, formația bănățeană a dispus sâmbătă, scor 64-62, de gazda turneului, SCMU Craiova. „Leii” nu s-au culcat însă pe o ureche odată ce s-au văzut cu sacii în căruță, depășind duminică și pe LPS CSS Bihorul Oradea, cu scorul de 67-49.

Luni, în ultima zi a patrulaterului, timișorenii s-au aflat față în față cu U Mobitelco Cluj, principala contracandidată la prima poziție. Prima jumătate a aparținut ardelenilor, care după primul sfert aveau deja 11 puncte avans (20-9), un ecart mărit ușor până la pauza mare, 42-29. Bănățenii au revenit însă mult mai deciși de la cabine și, până la finele sfertului 3, au reușit să întoarcă rezultatul, 53-51. După o dispută echilibrată în ultimele 10 minute, alb-violeții și-au asigurat un nou succes, 65-61, în fața unei echipe pe care o vor întâlni și în turneul final.

„Ne-am trezit în repriza a doua, am avut o atitudine bună și în atac și în apărare și am gestionat mai bine finalul de meci. Victoria ne bucură foarte mult, pentru că băieții au dovedit tărie de caracter în toate meciurile cu final echilibrat”, a declarat antrenorul „leilor”, Cristian Bota, pentru bctimisoara.ro

Iată și marcatorii formației timișorene din acest joc: Szekely 23 puncte, 2 recuperări, Diaconu 12 puncte, 6 recuperări, Tamaș 12 puncte, 5 recuperări, Covaciu 9 puncte, 8 recuperări, Păun 5 puncte, 12 recuperări, Spânu și Căta – câte două puncte.

Calificată fără să cunoască înfrângerea la turneul final, BC Timișoara va încerca să își asigure organizarea ultimei etape a campionatului.

„De abia acum ne putem gândi la obiectivul final, acela de a obține o medalie și anul acesta. Ne-am făcut treaba cum trebuie, chiar dacă am avut parte și de accidentări în această perioadă. Pe de altă parte, au fost perioade când nu ne-am putut antrena în formulă completă, pentru că juniorii au fost plecați la turneele U18. Sper ca de acum înainte să putem pregăti cât mai bine finala campionatului”, a mai spus Cristian Bota.

Bănățenii se vor lupta pentru medalii cu CSS Ploiești, LPS BC Mureș Tg. Mureș, LPS Focșani, Dinamo București și U Mobitelco Cluj. Cele șase echipe vor fi împărțite în două grupe, primele două clasate urmând a juca pentru titlul de campioană, în vreme ce formațiile ce vor încheia pe poziția a doua își vor disputa medalia de bronz. Turneul final e programat pentru intervalul 25-28 aprilie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply