1779798_676516432391606_1941926208_n
Conform așteptărilor, BC Timba a cedat în fața mult mai experimentatei U Mobitelco Cluj, însă elevii lui Bogdan Murărescu nu au părăsit parchetul cu capetele plecate. S-a încheiat 92-80 în favoarea formației ardelene, care a avut nu de puține ori viață grea în fața tinerilor Florveus, Pătru sau Andrieș, ultimul reușind un prim double-double stagional.

În ciuda statutului de outsider, Timba a început curajos partida cu U Mobitelco, reușind să conducă cu 5-0 în primele minute. A urmat o revenire a oaspeților, care au marcat 9 puncte consecutive, reușind să își adjudece primul sfert, 21-19. „Urșii” au continuat prestația bună până la pauza mare, au revenit la conducere, având la un moment dat chiar șapte puncte în fața „Șepcilor roșii”, 35-28. În cele din urmă, „U” a intrat la cabine cu un avantaj minim, 38-37.

În partea secundă, experiența superioară a clujenilor și-a spus cuvântul, însă Timba nu s-a lăsat mai prejos și a ținut aproape, la finele sfertului 3 înregistrându-se o diferență de 10 puncte între cele două echipe, 67-57 în favoarea oaspeților. Scorul final nu a fost nici pe departe unul categoric, 92-80, ceea ce relevă o prestație chiar peste așteptări a timișorenilor în faza ofensivă.

Pivotul John Florveus a fost cel mai bun marcator al celor de la Timba, cu 24 de puncte, dublate și de 8 recuperări. O prestație remarcabilă a avut și tânărul Alin Andrieș, care și-a trecut în cont primul double-double stagional, cu 18 puncte și 10 recuperări. Printre remarcații serii au mai fost Daniel Pătru – 15 puncte, Vedran Nakic – nu departe de double-double, cu 9 puncte și 9 assisturi – și Bogdan Costa, cu o contribuție de 8 puncte în jocul de astăzi. Pe lista marcatorilor s-a înscris și Dominic Csender, cu 6 puncte, la rândul său cu o prestație mult mai consistentă decât cea obișnuită.

Cel mai bun marcator al clujenilor a fost Branko Cuic, cu 20 de puncte, urmat de Westbrook și Hargrove, ambii cu câte 16.

Leave a Reply