BC Timba punctează din nou doar la impresia artistică

timba-muriBC Timba a pierdut dramatic confruntarea de sâmbătă, 72-75 pe teren propriu, cu BC Mureş. La fel ca şi în precedentele meciuri susţinute în sala Constantin Jude, urşii au controlat ostiţităţile pe aproape toată durata celor 40 de minute, însă a părăsit parchetul învinsă la limită.

Timba, cu noua achiziţie Jahsha Bluntt în primul 5, a început în forţă confruntarea cu Mureşul. Timişorenii aveau 7-0 după primele trei minute, după care a venit rândul oaspeţilor să reuşească un run de 8-0. Primul sfert i-a revenit grupării bănăţene, cu 20-18, avansul fiind apoi mărit până la 7 puncte la pauza mare, atunci când se înregistra 43-36. Practic, sfertul 2 a fost şi cel mai reuşit al timişorenilor, care au înregistrat în acest interval şi cea mai mare diferenţă, de 11 puncte (39-28, în minutul 17).

După pauză, Mureşul a părut să îşi revină din letargie, însă Timba a rămas în meci, părând a fi mai decisă în adjudecarea victoriei. Totuşi, sfertul 3 s-a încheiat la egalitate, 56-56. Ultimele 10 minute s-au desfăşurat cu Mureşul în avantaj, însă n iciodată la mai mult de patru puncte. Pe final, Timba a irosit câteva aruncări libere, dar şi atacuri uşoare, în vreme ce mureşenilor le-au intrat aruncările de trei puncte. Practic, diferenţa s-a făcut în ultimul minut, experienţa oaspeţilor spunându-şi în cele din urmă cuvântul.

Tânărul conducător de joc Pavle Reljic a fost cel mai prolific marcator al celor de la Timba, cu 15 puncte. Sârbul a fost urmat de Bluntt 14, Mijatovic 13, Glazyrin 10, Hall 10, Filip 6, Mihuţi 4. De partea cealaltă, principala armă a Mureşului a fost Ivan Ivanovic, autor a 21 de puncte, urmat de Sammy Emile, cu 13 puncte, şi Filip Adamovic, cu 12.

Reacţii la cald

“Nu a fost ziua noastră. Am crezut că am câștigat meciul înainte de final. Felicit echipa din Târgu Mureș pentru victorie. Băieții noștri au luptat din greu, dar am ratat 11 aruncări libere, în momente în care nu aveam voie să ratăm. Dar acesta e baschetul. Sunt convins că vom începe să jucăm din ce în ce mai bine. Acest meci ne-a arătat că, dacă am fi avut această echipă de la bun început, rezultatele noastre ar fi fost cu totul altele. Nu aș spune că ne-a fost frică, pentru că știu că băieții noștri sunt puternici cu toții. Dar e drept că nu am fost concentrați la aruncările libere din final, caând am mai irosit și câteva atacuri din situații simple. Probabil am cedat psihic pe final, aceasta este părerea mea.” (Zoran Milovic, antrenor secund Timba)

“Sunt foarte mulțumit cu această victorie. Timba a jucat foarte bine, nu a fost deloc un meci ușor. dar știu că aici, la Timișoara, se câștigă destul de greu împotriva lor.Noi avem problemele noastre, pentru că rezultatele nu au fost dintre cele mai bune, iar acest lucru a contribuit la presiunea de pe umerii noștri. Am comis destul de multe erori, dar e bine că am obținut o victorie extrem de importantă. Putem juca mult mai bine dar, cum am spus, Timba nu e o echipă slabă. Are străini buni, o rotație bună, și jucătorii români aduc un aport important. Filip a jucat foarte bine astăzi. Deci e o echipă respectabilă. Ambele echipe au jucat sub presiune. La Timba, se pare că fiecare meci se desfășoară la fel. Conduce tot meciul și pierde pe final. Poate s-au speriat pe final. Ar fi meritat chiar să câștige meciul, pentru că au condus aproape tot timpul. S-au oprit în ultimele minute, au ratat câteva aruncări, în timp ce noi am reușit să marcăm câteva coșuri de trei puncte. Cred că forma noastră bună din final a pus presiune pe cei de la Timba, care s-au blocat.” (Srecko Sekulovic, antrenor BC Mureş)

 

 

About Gabriel Toth

Leave a Reply