BC Timba nu reușește să împiedice Oradea


BC Timba n-a produs surpriza în fața celei mai în formă grupări din Liga Națională. „Urșii” au cedat cu 62-83 în fața celor de la CSM Oradea, trupa pregătită de Cristian Achim dominând meciul de la un capăt la altul.

Timba s-a mișcat bine în debutul meciului, însă n-a mai avut parte de startul lansat din disputa cu Rovinariul. Asta și pentru că Oradea și-a tratat cât se poate de serios adversarul, fapt ce avea să fie punctat la final și de antrenorul bihorenilor, Cristian Achim, care a mărturisit că s-a temut de acest joc.

Cu un Chief foarte eficient pe ambele faze, Timba a ținut aproape de formația orădeană, însă către finalul primului sfert „urșii” au rămas în urmă, tabela indicând 20-24 după primele 10 minute de joc. Până la pauza mare, oaspeții au reușit desprinderea, asta deși Timba a continuat să le dea mari bătăi de cap lui Pesic & co.

Cu 33-42 la pauza mare, Bogdan Murărescu trăgea mari speranțe că elevii săi vor putea forța revenirea, însă socoteala din vestiar nu s-a potrivit cu cea de pe parchet. „Urșilor” nu le-a mai intrat mai nimic, în vreme ce orădenii s-au distanțat aproape pe nesimțite la 15 și mai apoi la 20 de puncte. La finele sfertului 3, elevii lui Cristian Achim conduceau deja cu 66-49, astfel că ultimele 10 minute nu aveau cum să mai schimbe destinația celor două puncte. În schimb, cei doi tehnicieni și-au aruncat în luptă și jucătorii mai tineri, Timba având în ultimele minute un „5” utilizat și anul trecut, în Divizia B (Cormoș, Andrieș, Popa, Pătru, Czmor).

Cel mai bun marcator al celor de la Timba a fost Bosko Stojakovic, cu 15 puncte, urmat de Johnson – 10, Popa – 9, Kickingstallionsims – 8, Milovic – 6, Huckaby – 4, Czmor – 3, Andrieș – 3, Cormoș – 2 și Glynn – 2. De partea cealaltă, fostul jucător al Elbei, Milos Pesic, a fost coșgeter, cu 17 puncte, în vreme ce un alt jucător trecut pe la Timișoara, Silviu Lupusavei, a pus 11 puncte în contul echipei sale.

Reacții la cald:

„A fost un meci pe care l-am început cam slăbuț, nu am avut răutatea necesară la începutul jocului. Le-am și spus înainte de meci că dacă nu intrăm agresiv, Oradea va prinde încredere și își va dezvolta jocul, care e foarte greu de oprit. Noi am avut o zi foarte proastă. Atacul e foarte greu să meargă, în condițiile în care ei fac doar 3 faulturi în 20 de minute. Mă bucur totuși că am avut posibilitatea să îi introduc în teren pe toți jucătorii noștri. Mi-a plăcut atitudinea celor mai vechi, au fost agresivi și sper să îi putem folosi cât mai des” (Bogdan Murărescu, antrenor BC Timba)

„N-aș zice că a fost o victorie ușoară. Să fiu sincer, m-am temut de acest joc, pentru că Timba a reușit să învingă Energia Rovinari, o contracandidată directă a noastră, iar la Cluj au avut o evoluție bună spre foarte bună. Sunt sigur că Timba va mai câștiga niște meciuri cu echipe puternice în acest sezon. Cu atât mai mult mă bucur că am reușit să câștigăm aici. Noi am tratat meciul foarte serios și mă bucur că i-am ținut doar la 62 de puncte pe tabelă. Probabil Timba a jucat puțin sub ceea ce au arătat în ultimele meciuri, dar cred că și noi am reușit să-i anihilăm foarte bine”. (Cristian Achim, antrenor CSM Oradea)

 

About Gabriel Toth

Leave a Reply