BC Timba merge pe terenul nou-promovatei Universitatea Cluj la adăpostul unui avantaj de 19 puncte

timba-grupCalificarea în sferturile de finală ale Cupei României pare o simplă formalitate pentru BC Timba. Victoria cu 88-69 înregistrată duminică, în turul „dublei” cu nou-promovata Universitatea Cluj pune formația timișoreană în postura unei favorite certe la accederea în faza următoare. În ciuda succesului clar din „Constantin Jude”, Bogdan Murărescu așteaptă mult mai multe de la elevii săi.

BC Timba s-a impus la o diferență de 19 puncte în fața Universității Cluj, însă antrenorul Bogdan Murărescu nu a fost pe deplin mulțumit. Cu o rotație schimbată aproape în totalitate pe durata verii, formația timișoreană a arătat că are încă unele carențe în ceea ce privește jocul colectiv. „Ne doream să câșitgăm mult mai detașat în primul meci, dar am întâlnit o echipă bună, care a venit să lupte și îi felicit pentru acest lucru”, spunea antrenorul Bogdan Murărescu, imediat după încheierea partidei de duminică.

Jozo Brkic a fost principalul marcator al „urșilor” din meciul tur, cu 24 de puncte. Masivul baschetbalist bosniac e convins că jocul echipei va crește de la un meci la altul, odată ce relațiile se vor suda în interiorul echipei.

„Fiecare meci va fi din ce în ce mai bun. E bine că am câștigat clar în primul meci, dar am jucat la jumătate din potențialul nostru. Clujul are o echipă tânără, aleargă mult, au mână bună de la distanță. Sper să jucăm mai bine în următorul meci și sunt convins că îi vom învinge și la ei acasă, pentru că e clar că suntem mai buni decât ei”, a spus Brkic.

Partida Universitatea Cluj – BC Timba Timișoara va avea loc miercuri, de la ora 17, în sala „Horia Demian”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply