BC Timba începe faza semifinală a Ligii I cu două noutăți în lot

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Timba Timișoara debutează duminică în faza semifinală a Ligii I – eșalonul al doilea al baschetului românesc. Pentru primul joc, cel de pe teren propriu, cu Știința București, formația lui Bogdan Murărescu propune două noutăți. E vorba despre Cezar Stănescu, jucător de poziția 2 cu o experiență bogată în Liga Națională, și de Mario Lazăr, un pivot de perspectivă, sosit de la Universitatea Cluj.

Sosirea lui Cezar Stănescu le conferă celor de la Timba plusul de experiență atât de necesar într-o luptă pentru promovare ce se anunță mai aprigă ca niciodată. Născut la 6 mai 1988, Stănescu a trecut, de-a lungul anilor, pe la Dinamo, Steaua, CSM București, CSS Giurgiu, Farul Constanța, BCMU Pitești, ultimul său club fiind SCMU Craiova. Cea de-a doua achiziție parafată în această săptămână e Mario Lazăr, un jucător venit tot din liga secundă, de la Universitatea Cluj, dar care poate deveni o soluție viabilă pentru posturile 4 și 5. Jucătorul în vârstă de 21 de ani are deja experiența Ligii Naționale, unde a jucat și pentru U-BT.

1466086_664109143620698_2002010660_n

Cezar Stănescu va aduce un plus de experiență pentru Timba în lupta pentru revenirea în Liga Națională

„Sunt doi jucători care ne pot ajuta foarte mult în vederea îndeplinirii obiectivului: promovarea în Liga Naţională. Cezar este un jucător foarte experimentat, cu multe meciuri în Liga Naţională, un juctător care a trecut pe la echipe importante. Mario Lazăr, deşi are doar 21 de ani, are şi el experienţa primei divizii şi poate fi un jucător important al echipei noastre”, a declarat antrenorul timișorenilor, Bogdan Murărescu.

Tot legat de lotul „urșilor”, trebuie spus că Dejan Kovacevic a reluat antrenamentele după o pauză de trei săptămâni, timp în care a fost ținut pe margine de o tendinită. În schimb, unul dintre cei mai prolifici marcatori din prima parte a sezonului, Baczo Balasz, va absenta aproximativ o jumătate de an, urmând să fie supus marţi unei intervenţii chirurgicale din cauza unei rupturi a ligamentelor încrucişate.

Timba începe duminică lupta din faza semifinală a Ligii I, când va primi, de la ora 16, vizita echipei Știința București.

„Meciul cu Ştiinţa este extrem de important pentru că este primul din această fază semifinală şi ne dorim să începem cu dreptul. Va fi greu, suntem conştienţi de acest lucru, pentru că vom întâlni echipe care s-au întărit mult în această perioadă, echipe care îşi doresc la fel ca şi noi să promoveze. Va fi o luptă aprigă, dar cred că avem forţa necesară să promovăm”, a conchis antrenorul Bogdan Murărescu.

Tot în prima etapă a Seriei I (promovare) din faza semifinală se mai dispută meciurile Politehnica Iași – Municipal Olimpic Baia Mare și CSM Ploiești – Cuza Sport Brăila. Primele patru clasate din această serie de șase echipe va accede la turneul final de promovare în Liga Națională.

About Gabriel Toth

Leave a Reply