„Bane” Ștefanovici așteaptă cu nerăbdare debutul în alb-violet: „Îmi vine să mănânc iarba”

DSC_4563-Medium

Branimir Ștefanovici (în stânga), în duel cu Ghinescu, la amicalul ASU Politehnica – Mama Mia 1-2, din vară

ASU Politehnica a reușit să rezolve transferul unui jucător dorit de mai multă vreme pe „Știința”. E vorba despre fundașul dreapta Branimir Ștefanovici, cel ce în ultimii patru ani a evoluat cu succes la Mama Mia Becicherecu Mic și Flacăra Făget la nivelul celui de-al treilea eșalon. „Bane” abia așteaptă să joace în fața Peluzei Sud, pe „Știința”, și spune că meciul de sâmbătă poate fi câștigat, el luând deja pulsul echipei din Cugir în acest sezon.

Branimir Ștefanovici se află în atenția lui ASU Politehnica de mai bine de un an de zile. Fundașul dreapta originar din Moldova Nouă a ajuns în cele din urmă pe „Știința”, transferul său de la Mama Mia fiind perfectat chiar la finele perioadei de transferuri, care s-a încheiat ieri. „Bane” e foarte fericit că, după mai multe tentative, a ajuns finalmente să îmbrace tricoul alb-violet.

„De mult timp mi-am dorit să vin la Politehnica, dar nu s-a putut până acum, deoarece nu m-au lăsat cei de la Mama Mia. Acum s-a realizat în sfârșit transferul și mă bucur foarte mult că am ajuns aici. Sper să încep cât mai repede să joc, pentru că am venit mai târziu decât ceilalți băieți. Vreau să intru cât mai repede în ritmul lor și să îi ajut din teren”, ne-a spus noul jucător al Politehnicii.

„Bane” se bucură de startul perfect de sezon al noilor săi colegi și speră să își aducă și el contribuția la menținerea acestui parcurs. „Sperăm să o ținem tot așa, să câștigăm fiecare meci. Băieții joacă foarte bine. Cum spuneam, sper să fiu și eu cât mai repede în teren și să îi ajut să joace cât mai bine”, ne-a mai spus Ștefanovici.

Fundașul de bandă ar putea debuta pentru ASU Politehnica sâmbătă, în dificilul meci cu Metalurgistul Cugir. Din actuala echipă, el cunoaște cel mai bine formația din județul Alba, evoluând pentru Mama Mia în confruntarea din prima etapă, când cugirenii s-au impus cu 5-2 pe stadionul de la Gara Mare.

„I-am văzut pe cei de la Cugir. Au o echipă destul de bună. Eu cred că dacă vom fi serioși, îi putem învinge. În față au jucători puternici, masivi. Evident, niciun meci nu seamănă cu altul și sunt convins că pe „Știința” vom câștiga meciul. Vom vedea ce va fi, dar eu cred că e un meci care se poate câștiga”, ne-a spus Ștefanovici, intrat în minutul 57 al respectivului meci, în locul veteranului trupei din Becicherecu Mic, Luță.

Fără îndoială, principalul motiv pentru care Branimir Ștefanovici a ales să facă pasul pe „Știința” e prezența Peluzei Sud, un factor care îl motivează.

„Eu unul abia aștept să motivez. Le-am și spus băieților, faptul că avem galeria alături de noi, mă face cel mai fericit, îmi vine să mănânc iarba. De asta am și venit la Poli. E o atmosferă excelentă și de aceea cred că vom câștiga și meciul de sâmbătă”, spune hotărât „Bane”.

Branimir Ștefanovici s-a născut la 17 octombrie 1989 la Moldova Nouă. De-a lungul carierei a evoluat la Sporting Pitești, Muscelul Câmpulung, FC Școlar Reșița, Moldo-Forest Moldova Nouă, Mama Mia Becicherecu Mic (în două perioade) și Flacăra Făget. La acest ultim club a evoluat în sezonul 2012/2013, când echipa s-a mutat la Timișoara, în tur avându-l antrenor pe Sorin Brîndescu, iar printre colegi pe Paul Burtic, Cristi Gălan și Alex Birău.

Să mai spunem că venirea lui Ștefanovici coincide și cu plecarea unui alt jucător. E vorba despre Samuel Feraru, cel ce a părăsit țara, cu destinația Anglia.

About Gabriel Toth

Leave a Reply