Badnjarevic: „Îmi place la Timișoara, de aceea am rămas aici”

Predrag Badnjarevic a fost prima certitudine a echipei pentru sezonul viitor, după încheierea finalei cu Asesoft. Tehnicianul sârb și-a prelungit cu încă un an înțelegerea cu BC Timișoara și speră ca la anul să aducă un trofeu în vitrina clubului.

În ciuda faptului că BCT a disputat două finale și n-a câștigat niciuna, Badnjarevic se declară mulțumit cu rezultatele obținute în ediția 2011/2012. Obiectivele trasate în vară de conducere, Final Four-ul Cupei și locurile 1-4 în campionat, au fost depășite, astfel că în opinia sârbului a fost un an de succes. „Mulțumesc jucătorilor și conducerii pentru colaborarea din acest an. Am avut un sezon foarte greu, cu multe meciuri, cu multă presiune. Pentru mina a fost un sezon de succes, pentru că știu ce înseamnă să construiești o echipă complet nouă. Cred că lucrul cel mai important e că am impus respect. Cu siguranță, am fi putut aduce un trofeu la Timișoara, dar e totuși o realizare să joci două finale”, a declarat Badnjarevic.

Strategie pentru anul viitor: „Vreau jucători polivalenți”

Badnjarevic, împreună cu conducerea clubului, stabilesc în aceste zile strategia pentru sezonul viitor. Tehnicianul sârb s-a decis în mare măsură asupra celor care vor continua alături de echipă și a început să studieze și posibilele transferuri din această vară. „Nu am nevoie de jucători noi pe toate posturile, pentru că deja ni i-am asigurat pe Archie, Jovanovic și Popescu. Pe restul posturilor vom căuta. Mă interesează în special jucători polivalenți, care pot evolua pe 2-3 poziții”, a mai spus Badnjarevic. Până în acest moment, patru jucători sunt siguri de rămânerea lor în lot pentru sezonul 2012/2013: Zlatko Jovanovic, Dominique Archie, Dragoș Andrei și Bogdan Popescu. De asemenea, clubul a încheiat conturile cu trei dintre jucătorii ex-iugoslavi, Sime Spralja, Ivan Siriscevic și Branko Cuic.

„Timișoara a fost prima opțiune”

Predrag Badnjarevic a semnat și el prelungirea angajamentului cu BC Timișoara, aceasta fiind chiar opțiunea sa prioritară. „Am avut câteva contacte cu alte cluburi, dar am vrut să discut mai întâi cu Timișoara, pentru că mi-a plăcut foarte mult aici”, spune Badnjarevic.

La anul, clubul dorește să cucerească titlul de campioană, obiectiv pe care Badnjarevic îl consideră realizabil. „Cred că suntem pe drumul cel bun. S-a văzut însă în acest an, că Asesoft e mai puternică decât noi și în afara terenului. Noi putem să visăm la titlu, dar în sport nu poți garanta nimic”, a mai spus Badnjarevic.

About Gabriel Toth

Leave a Reply