Avântul Bobda și-a luat revanșa în fața lui ASU Poli

ASU Poli a pierdut amicalul susținut în această după-amiază cu Avântul Bobda, scor 2-3. Antrenorul Antonio Foale a folosit echipa de bază în prima oră de joc, pentru ca finalul să fie abordat cu un lot experimental.

Nea Tavi și-a luat revanșa. Seniorul familiei Foale, antrenor la Avântul Bobda, s-a impus astăzi cu 3-2 în fața fiului său, Antonio, după ce acesta din urmă câștigase amicalul de acum trei săptămâni, cu 3-1.

ASU Poli a început meciul în formula de bază, cu Rotariu revenit în centrul liniei mediene după absența din meciul de la Ictar-Budinț. Fotbalistul care la finele acestei luni va împlini 50 de ani și-a etalat din nou calitățile de servant, ridicând o minge peste apărarea Bobdei, în minutul 31, pentru venirea perfectă a lui Nicolaie care a înscris cu un lob peste portar. Acesta a fost, de altfel, singurul gol al primei reprize, Bobda restabilind însă egalitatea în minutul 52, prin Chițicariu. Două minute mai târziu, ASU Poli a revenit în avantaj, după o fază plecată tot de la Rotariu, continuată de Marchiș și finalizată de același Ciprian Nicolaie.

După cea de-a doua reușită a elevilor săi, Antonio Foale a schimbat complet echipa, introducându-i în teren pe jucătorii care au evoluat mai puțin sau chiar deloc până acum. Concret, e vorba despre fotbaliștii reținuți în urma trialurilor, dar și de doi juniori, Florea și Truichici, foști elevi ai lui Foale la generația 1994 a Politehnicii. Singurul integralist a fost portarul Dan Șerban, care a mai încasat două goluri până la final, în minutele 64 și 85, ambele purtând semnătura lui Chițicariu.

ASU Poli a evoluat astăzi în următoarea formulă:

Șerban – Maranescu, Obrejan, Lazăr, Radu – Bota, Popoviciu, Rotariu, Panc – Marchiș, Nicolaie. Au mai intrat pe parcurs Iovanov, Radovancovici, Szabo, Herlicska, Latchici, Gheruși, Mathaus, Luchin, Olărescu, Florea și Truichici.

„Nea Tavi și-a luat revanșa, dar cu ajutorul meu. A fost un joc de verificare util, care cred că ne-a priit și nouă, dar și celor de la Bobda. Prima repriză s-a ridicat la un nivel superior, a fost un joc foarte disputat, între două echipe care promit. Adversarul nostru e o echipă tânără, dar în formare, iar la noi am văzut un joc bun, de care sunt mulțumit. Sperăm ca acest test să ne prindă bine pentru etapa de duminică”, ne-a declarat la final, tehnicianul Antonio Foale.

About Gabriel Toth

Leave a Reply