Aur balcanic pentru timișorenii Bădiceanu și Roșu: „Ne bucurăm că am reușit acest lucru acasă”

11800202_990452384308144_2534311387985029549_nBalcaniada U20 de volei pe plajă s-a încheiat sâmbătă, pe baza din Parcul Rozelor, cu două rezultate de exceplție pentru România, dar mai ales pentru Timișoara. Cuplul 100% local, Lucian Bădiceanu / Marius Roșu, a cucerit titlul balcanic, după două seturi intense cu echipa Serbiei. La feminin, perechea Adriana Melniciuc / Adelina Ungureanu – ambele legitimate la Agroland Timișoara la voleiul de sală – au obținut bronzul, tot după un succes cu reprezentantele Serbiei.

Victorie mare pentru Lucian Bădiceanu și Marius Roșu, după produse ale voleiului timișorean. Jucători crescuți, ca atâtea generații, sub îndrumarea profesorului Ioan Blaj, la Școala Generală nr. 30. 2-0 ieri, în finala întrecerii balcanice masculine, în fața cuplului sârb Zivotic / Somosi, după două seturi intens disputate: 22-20, 22-20. Iar mai presus de toate, o victorie obținută acasă, la Timișoara.

Antrenorul cuplului timișorean, Dan Jitaru, a declarat fericit la final, pentru Radio Timișoara: „E extraordinar. Aurul e aur. Indiferent cum ai contabiliza la sfârșit medaliile, poți avea două de argint și două de bronz, dar aurul e aur. Suntem foarte, foarte bucuroși că am reușit acest lucru în Timișoara, acasă, la un turneu organizat de noi, să ascultăm imnul României”.

Cei doi proaspeți campioni balcanici se bucură că au avut ocazia să ofere un meci frumos publicului prezent în Parcul Rozelor. „E un sentiment foarte plăcut, ne simțim foarte bine și încrezători pe mai departe. Ne-am, antrenat pentru această medalie și mă bucur că am obținut-o. Meciul a fost unul foarte disputat, cu mari emoții, mai ales că a fost o finală balcanică. Sperăm că a plăcut tuturor”, spune Lucian Bădiceanu.

„Aveam puține emoții, dar aveam speranțe că vom putea să obținem victoria. Am respectat toate indicațiile antrenorului. Tactic am făcut diferența. Am respectat zonele pe care trebuia să le luăm, știam în mare parte ce face adversarul, am încercat să le anihilăm punctele forte și iată că am reușit”, a continuat partenerul său, Marius Roșu.

1003407_990451977641518_1329881813494313049_nLa feminin, titlul a fost adjudecat de perechea greacă Ioana Parisaki / Malvina Manavi, care a trecut în trei seturi de reprezentantele României, Beata Vajda / Adriana Matei. Pe a treia treaptă a podiumului au urcat cele două jucătoare de la Agroland, Adriana Melniciuc / Adelina Ungureanu, după 2-0 (-16, -11) în fața perechii sârbe Durdanovic / Andelkovic.

„Echipele au fost destul de bune, apropiate valoric. Nouă ne-a lipsit puțin, lipsa de experiență și vârsta, care și-a spus cuvântul, cu grecoaicele. Am avut neșansa să jucăm cu ele semifinala și am pierdut”, a spus Adriana Melniciuc, care cucerește a doua medalie în decurs de două săptămâni la Timișoara, după aurul la Campionatul Național de senioare, în pereche cu Sorina Buz.

„Pentru mine e un lucru extraordinar, țin să-i mulțumesc colegei mele. Având în vedere că sunt mai mică decât ea cu trei ani și m-a ajutat să trec peste momentele mai dificile. Eu spun că e un rezultat bun, având în vedere că ne antrenăm împreună doar de o săptămână și jumătate. Vom vedea ce vom reuși la turneele următoare”, a spus Adelina Ungureanu.

Doar astăzi e zi de pauză în Parcul Rozelor, mâine urmând a începe a treia din cele patru competiții de volei pe plajă găzduite în această vară de Timișoara. E vorba despre Campionatul Național de cadeți și juniori.

About Gabriel Toth

Leave a Reply